Kaos rundt SonyEricsson.no

Kaos rundt SonyEricsson.no

Natt til lørdag meldte brukerforumet Sony Ericsson.no at de overgir domenet til Sony Ericsson-konsernet. 15 timer senere ombestemte de seg, og vil kjempe videre for å beholde det.
Fredag skrev Computerworld om Sony Ericsson-konsernet som vil overta domenet SonyEricsson.no fra en gjeng norske amatører (Se link til høyre). For å ta over domenet har mobilkonsernet satt den tyske advokaten Maximilian Schunke i selskapet Göhmann Wrede Haas Kappus & Hartmann på saken. Klokken 00.44 natt til lørdag sendte

redaktør Andreas Hesselberg ut en pressemelding der han forkynte at "På grunnlag av den siste tidens meningsløse kommunikasjon med Sony Ericsson-konsernet velger vi å overgi domenenavnet SonyEricsson.no til Sony Ericsson-konsernet".

Forbannet på Sony Ericsson

Hesselberg skriver i pressemeldingen at:

"Det er bare å konstatere at Sony Ericsson-konsernet ikke er interesserte i en dialog med oss direkte. Vi synes det er SMÅLIG av Sony Ericsson å ikke ta direkte kontakt med oss, slik at vi kan diskutere saken og komme frem til en løsning. Vi har gitt dem både mailadresse og telefonnummer, men de foretrekker tydeligvis å ikke ta direkte kontakt. Smålig, barnslig og lite profesjonelt!"

Frem og tilbake - like langt

Klokken 16.00 på lørdag har redaktøren tydeligvis ombestemt seg når det gjelder å overgi nettdomenet til Sony Ericsson-konsernet. Han vil dessuten trekke tilbake pressemeldingen han sendte ut på natta:

"Vi vil kansellere nedenforstående pressemelding som ble sendt ut i natt. På grunnlag av ny informasjon vi har mottatt i dag vil vi fortsatt kjempe for å beholde domenenavnet SonyEricsson.no. Vi avventer derfor en tilbakemelding fra Sony Ericsson på brevet vi sendte til dem tidligere i uken".

"Utover det som er skrevet i denne pressemeldingen har vi ingen kommentarer til pressen", skriver Hesselberg i en epost til Computerworld.

Negative konsekvenser

-- Rent generelt er nettsiden SonyEricsson.no er uheldig for oss. De fremstår som om de skulle vært en del av vårt mobilkonsernet eller en offisiell brukergruppe, noe de ikke er. Jeg har ved flere anledninger fått høre negative kommentarer fra både operatører, kjeder og forhandlere som ikke liker den virksomheten som SonyEricsson.no bedriver. Derfor får nettstedet negative konsekvenser for oss, sier markedssjef Erik Sandsmark i Sony Ericsson Norge.

-- Hva synes du om at brukerforumet natt til lørdag ville gi domenet til mobilkonsernet - og at de 15 timer senere ombestemte seg?

-- Det har jeg ingen kommentar til, sier Sandsmark.