Kapitalfond frir til Inmeta Crayon

Kapitalfond frir til Inmeta Crayon

Byr 831 millioner kroner for it-konsulentselskapet Inmeta Crayon.

Fredag ettermiddag la Metallic Invest AS inn et frivillig bud på samtlige aksjer i konsulentselskapet Inmeta Crayon, ifølge en børsmelding. Dermed har Crayon-aksjonærene to ukers frist til å besvare budet på 6 kroner per aksje som priser selskapet til 831 millioner kroner.

Budgiveren, Metallic Invest AS, er eiet av kapitalfondet Norvestor som opererer i det norske og nordiske markedet for såkalte vekstselskaper.

Det er også klart at Inmetas styre gir sin anbefaling til budet som gir en premie på om lag 46 prosent i forhold til Inmeta Crayon-aksjens sluttnotering 7. desember.

Fredag ble aksjen sluttnotert til 5,85 kroner på Oslo Børs.

Fremskynde planer

Ifølge den svenske nettavisen it24.se ser det ut til at budet har falt i god jord.

- Vi tror att Norvestor blir bra eiere for å styrke vår posisjon på de allerede eksisterende markedene og for å fremskynde våre planer om å inntre nye markeder. Vi ser frem imot en reise sammen med Norvestor, sier konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta.

Vil bidra i utviklingen

Partner Henning Vold i Norvestor håper at budet blir akseptert, og at de i løpet av kort tid vil vli selskapets nye hovedeier.

- Vi har følgt både Inmeta og Crayon i mange år og er imponert over resultatene så langt. Vi ser frem imot å kunne hjelpe selskapet i deres fremtidige utvikling, sier han.

Lønnsomhetsvekst

Inmeta Crayons rapport for tredje kvartal viser et selskapet i vekst. Konsernets kvartalsomsetning steg til 277,7 millioner kroner i perioden, hvilket er drøye 12 prosent mer enn på tilsvarende tidspunkt ett år tidligere. Det ordinære driftsresultatet landet på 8,6 millioner kroner, 65 prosent over fjoråret.

Bunnlinjen viser et nettoresultat på 6,9 millioner kroner for perioden, godt over de 3,7 millioner kroner man satt igjen med etter avslutningen av tredje kvartal 2010.