Evry-sjefen snakker ut om endringene i ledelsen

NY FASE: Evrys konserndirektør Björn Ivroth forteller at bedriften nå har gått inn i en ny fase. Han mener selskapet har vært i en 12 måneders vakuum-periode før Apax overtok som eiere. 

Evry-sjefen snakker ut om endringene i ledelsen

Björn Ivroth ønsker å sette kundene i fokus og gjøre it-selskapet til en Nordic Champion. Det krever store endringer i konsernledelsen. 

– Vi har tatt frem en businessplan. Nå vil vi gjøre Evry til en Nordic Champion i it-service, forteller Evrys konsernsjef Björn Ivroth. 

Ivroth har vært på plass i selskapet i drøye to måneder. Det har vært relativ stille fra svensken, som idet han begynte ytret at han ville "bygge det ledende nordiske it-selskapet". 

Strukturendringer

I slutten av mai kunne en kilde fortelle Computerworld at flere av Evrys sentrale lederskikkelser går en usikker fremtid i møte. Vår kilde hevdet at det var større endringer på gang i konsernet.

Mandag kunne Evry bekrefte dette. 

– For å realisere ambisjonen må vi gjøre strukturendringer for å styrke grensesnittet mot kundene, og i tillegg ønsker vi å hente inn ny kompetanse i vårt lederteam, uttalte Ivroth i en pressemelding.

Kundene i fokus

– Det er det beste alternativet for kundene, forteller Ivroth i en telefonsamtale med Computerworld.

Han kan avsløre at det nå jobbes med en plan hvor første del er å få på plass en operativ modell. Visjonen er å gjøre Evry til Nordic Champion, sier han igjen. For å få til dette kreves det endringer i konsernledelsen. 

Fotball-rokkeringer

Computerworlds kilde kunne i mai fortelle at Håvard Larsen ville få en annen stilling.

Larsen har vært en sentral skikkelse i Evry og har i det siste fungert som konserndirektør for forretningsområdet Nordic Operations.

Nå vil Morten Søgård, som i dag er konserndirektør for Corporate Development i Evry, ta over denne stillingen. Søgård, som fortsatt vil ha ansvaret for Corporate Development, tok over ansvaret for Nordic Operations mandag morgen. 

– Hva skjer med Håvard Larsen?

– Håvard har gjort en god innsats. Vi løser den saken og jobber med ulike alternativer der, forteller Ivroth - og legger paralleller til fotball. Som lagkaptein i fotball er det viktig å rotere på folk, mener han. Det er tydelig at dette er en strategi han ønsker å bruke i Evry. 

– Det er naturlig å rotere, få ulike personer i ulike stillinger, forklarer konsernsjefen.

Ny fase

Knut Røsjorde vil også få en ny hverdag. Han vil fortsette i selskapet frem til en ny CFO er på plass, men vil deretter måtte finne seg noe nytt. 

Hvorfor forlater Røsjordet Evry?

– Knut har gjort en fantastisk jobb. Han har jobbet med hele salgsprosessen, refinansiering av virksomheten og strukturelle grep. Bedriften går nå inn i en ny fase, sier Ivroth. 

Han kan fortelle at han har hatt en helt åpen dialog med Røsjordet om å finne en erstatter. 

– Han har gått frivillig, forteller Ivroth, og sier videre at Røsjordet vil jobbe i Evry frem til september. Hva han skal gjøre videre vet ikke Ivroth noe om, bare at han vurderer ulike muligheter. 

– Jeg har vært med på en spennende periode i Evry med salg av virksomheten, refinansiering og iverksettelse av større strukturelle grep. I gjenværende periode vil jeg avslutte pågående prosjekter relatert til eierskifte og restrukturering for å forberede selskapet til neste fase, uttalte Røsjorde i pressemeldingen som ble sendt fra Evry mandag morgen.

– Hva med Kurt Helland, vil det være noen endringer i hans stilling?

– Han vil være i konsernledelsen frem til Kolbjørn kommer inn, og deretter ta en annen posisjon, sier Ivroth. 

Evry slår sammen forretningsområdene Evry Industries Norway og Evry Regions Norway til Evry Norway. Kolbjørn Haarr er ansatt for å lede den nye enheten. Han tiltrer etter planen i sin stilling den 1. januar ettersom han nå, etter det Computerworld erfarer, er i karanteneperiode fra Evry-konkurrenten Tieto. 

Norge og Norden styrer

-Ønsker du å bygge en mindre ledergruppe?

– Det blir cirka samme størrelse, sier Ivroth. Han forteller at han ønsker å fokusere på kundene, og at det er derfor de blant annet slo sammen Industries Norway og Regions Norway til Evry Norway. Planen er å effektivisere.  

– Hvordan er stemningen i Selskapet, etter alle endringene?

– Jeg kjenner at de ansatte liker det vi gjør. De ville nok helst hatt endringer etter 30 dager, og ikke etter 60, forteller Ivroth og viser til de to månedene han har vært på plass. Han tror de ansatte opplevde en vakuum-situasjon i forbindelse med oppkjøpet av bedriften, og at de derfor har fått måtte vente lenge på hva som skulle skje. 

Han er klar på at han vil fortsette med stort kundefokus, og jobbe mot å bygge Evry til en Nordic Champion i it-service. Kundene skal foretrekke Evry. Igjen setter han paralleller til sporten.

– Norge og Sverige dominerer på Ski. Vi vil vise at det er Norge og Norden som styrer, sier han.

Karriere