Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge. (Pressefoto)

- ET PRIVILEGIUM: Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, sier det har vært et privilegium å lede selskapets norske virksomhet de siste 12 årene. Nå takker han for seg. (Pressefoto)

Jørgen Myrland går

Etter 12 år som administrerende direktør for Cisco Norge takker Myrland for seg.

Cisco etablerte seg i Norge på midten av 90-tallet, med Bjørn Christensen fra Lantec i Kongsberg som første landssjef. Jørgen Myrland overtok som administrerende direktør for Cisco Norge i 2003, da med 50 ansatte.

Den norske grenen av Ciscos virksomhet vokst under Myslands ledelse, og teller nå 500 medarbeidere. De kjøpte til og med helnorske Tandberg i 2010, da antall ansatte bikket over 500.

- Et privilegium

Den 1. mai 2015 takket Myrland for seg, og trakk seg som administrerende direktør for Cisco Norge. I en melding sier han at det har vært et privilegium å lede Ciscos norske virksomhet.

- Jeg har egentlig alltid trivdes best i hjemlige trakter og har takket nei til stillinger utenfor Norge i Cisco. Da var det naturlig å trekke seg tilbake nå. Da jeg tiltrådde ble jeg stilt i utsikt tre-fem år. Ingen landssjef i Cisco har holdt mer enn i åtte år så jeg er den i verden som har sittet lengst, sier Myrland til Telecom Revy.

58-åringen har ingen spesifikke jobb-planer framover utenom å sykle den store Styrkeprøven fra Lillehammer 21. juni. Det gjør også en mulig intern kandidat til stillingen Nils-Ove Gamlem som sammen med Myrland er den som har frontet Cisco Norge mest utad i de siste årene.

- Nå ser jeg frem til å gi stafettpinnen videre, og jeg benytter anledningen til å takke både medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere for et inspirerende og godt samarbeid, sier Myrland.

Jakten på ny norgessjef

Frem til selskapet har funnet en verdig arvtaker vil Cisco Norge ledes av den norske ledergruppen og Peter Karlströmer, Ciscos sjef for Nord-Europa.

- Jeg vil takke Jørgen Myrland for hans innsats og resultater for Cisco gjennom mer enn 12 år som leder for virksomheten i Norge og ønsker ham lykke til i sitt fremtidige virke. Cisco har hatt en fremragende forretningsutvikling i Norge under Myrlands ledelse og er i dag en teknologirådgiver for flere ledende selskaper og organisasjoner i Norge, sier Karlströmer i en melding.

Karriere