Ny bank, ny EDB-avtale

Ny bank, ny EDB-avtale

EDB sikrer seg nok en bankavtale, denne gang med en nystartet bank.

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) skal starte med banktjenester, og velger EDB som deres leverandør av it-løsninger og drift.

Avtalen mellom EDB og KLP Banken, som den skal hete når den åpner i andre halvdel av 2009, skal vare i fem år, og har en verdi på 70 millioner kroner.

- Vi er glade for den tilliten KLP viser EDB ved å velge oss, sier en fornøyd konserndirektør for bank og finans i EDB, Wiljar Nesse, i en pressemelding.

- Å starte bank i turbulente tider setter store krav til oss og våre samarbeidspartnere, sier prosjektleder Rolf Delingsrud i KLP.

Og kravene stilles til et selskap som allerede har nok å stri med. For få uker siden fortalte EDB at de skal kutte 400 millioner kroner, og 100 til 150 faste ansatte og opp mot 350 konsulenter.

LES OGSÅ:

EDB må kutte 400 millioner

Samtidig har selskapet en god ordrereserve, og i slutten av forrige måned fikk de en ny avtale med Sparebank 1-alliansen verdt 60 millioner kroner over fem år.

LES OGSÅ:

Ny millionavtale til EDB

EDB skal leverer en komplett løsning til KLP Banken, med blant annet bankkontorløsninger, nettbank, antihvitvask og korttjenester.