Ny millionavtale til EDB

Ny millionavtale til EDB

Banksuksessen fortsetter for EDB, samtidig som de kutter ansatte.

Bare en uke etter at EDB Business Partner varslet store kutt i både finansielle og menneskelige ressurser, forteller de at en ny avtale er i boks.

Denne gangen er det Sparebank 1-alliansen som vil kjøpe mer av det norske it-selskapet.

LES OGSÅ:

EDB må kutte 400 millioner

Alliansen vil ha systemet Infobank, som gir kunder tilgang på en rekke offentlige og privateide informasjonsdatabaser i ett grensesnitt. Avtalen skal vare i fem år og gi EDB totalt 60 millioner kroner.

- Denne avtalen bekrefter EDBs posisjon som strategisk samarbeidspartner for SpareBank 1-alliansen. Jeg er glad for den tilliten som vises oss, og ser frem til et godt samarbeid også rundt dette området i årene fremover, sier Wiljar Nesse, konserndirektør for Bank og Finans i EDB i en pressemelding.

I løpet av første kvartal 2009 sikret EDB seg avtaler for fem milliarder kroner, deriblant mange bank-avtaler med blant andre Storebrand. Nå har de altså enda en ny avtale i boks, men det er neppe nok til å få EDB-ledelsen til å legge vekk sparekniven.

LES OGSÅ:

EDB banker inn Storebrand

- Vi har lang og god erfaring med EDB som leverandør på en rekke områder. Gjennom EDB Infobank får vi nå tilgang til en av markedets beste løsninger for registerinformasjon, sier Eivind Gjemdal i SpareBank 1 Gruppen i samme melding.

- Sammen med andre leveranser fra EDB vil dette forenkle og effektivisere hverdagen for de ansatte i SpareBank 1-alliansen.