Slik får du jobben gjort på ferie

Slik får du jobben gjort på ferie

KOMMENTAR: Du trenger noen kjøreregler for å kombinere jobb og familie.

Det selvsagt deilig å kunne slappe av en uke eller to. Det er noe vi trenger av og til. Samtidig kan ferie komme ubeleilig. For noen er fire uker sommerferie uten kontakt med arbeidsplassen et mareritt.

Ferie ingen unnskyldning

Teknologi har blitt arbeidsgiverens forlengede arm. Før hadde vi "rett på ferie" og kunne forsvinne opp på fjellet uten at noen kunne nå frem til oss. Men med smarttelefoner, trådløse nettverk overalt, lesebrett og pc-er er det ingen unnskylding å være "på ferie" lenger.

Og for mange er det helt greit. Vi liker jobben vår, kontaktene vi har og prosjektene vi driver. Det å ta noen telefoner innimellom trenger ikke å være plagsomt. Å kombinere privatliv og jobb går helt fint.

Kjøreregler

Men gjennom flere år med skoleferier som krasjer med deadline, har jeg blitt tvunget til å utvikle noen kjøreregler:

1. Planlegg det nøye, og fortell kollegene og familien din hvordan du har tenkt å legge opp løpet. Det kan være vanskelig nok å kombinere de to. Å få misforståelser og krangling i tillegg er unødvendig.

2. Ta med deg definerte oppgaver. Å ha en åpen agenda skaper uklarhet for deg selv og betyr at du må avgjøre underveis hva som må gjøres.

3. Bestem deg for, og avtal med familien, når du må jobbe. For eksempel en hel dag, eller tre kvelder etter 21.00.

4. Prøv å finne et sted du kan jobbe i fred og ro, eller gjør unna jobben når resten av familien er på tur.

5. Sjekk utstyr, ladere og tilkoblinger på forhånd. Det er frustrerende med pc-er som ikke fungerer og dårlig internett-tilgang.

For ordens skyld, denne kommentaren ble skrevet på en fjellstue, over en kaffe latte. Nå er jeg klar for en skitur med familien :-)

Les om:

Karriere