Kerry helt i dataspill

Kerry helt i dataspill

Et nytt spill gjenopplever John Kerrys dager i Vietnam.
Det amerikanske presidentvalget er bare noen uker unna. Kampen mellom den nåværende presidenten, George W. Bush og hans demokratiske utfordrer, John F. Kerry, har i de siste månedene utviklet til et rent bikkjeslagsmål. Et av de sentrale temaene i kampen er innsatsen de to kandidatene har gjort i Vietnam-krigen. Mens Bush har sniket seg unna tjeneste i Sørøst Asia fikk Kerry utmerkelsen Silver Star for sin innsats i 1969 på en patruljebåt.

Nå har Kerrys krigsinnsats blitt dataspill. Selskapet Kuma Reality Games har gjenskapt krigføringen på båten PCF-94 på Mekong-elven. Hovedperson er John Kerry, som må utføre mange oppdrag for å få sin utmerkelse.

Spillet er ikke uten politisk betydning. Republikanere har angrepet den demokratiske presidentkandidaten hardt og har sådd tvil om hans virkelige innsats i Vietnam. En rekke veteraner har prøvd å ta knekken på Kerrys heltestatus, mens andre har støttet han. Å ha Kerry i et dataspill kan være med å skape et bilde av en helt.

- Vi ønsker ikke å være politiske, men å gi folk verktøyet for selv å ta en informert avgjørelse, sier Keith Halper i Kuma til BBC.

Han håper folk gjennom spillet vil få økt respekt for Kerrys og andre Vietnam-veteraners innsats under krigen. I tillegg til Kerrys Vietnam-oppdrag kan amerikanske abonnenter spille operasjon Anaconda i Afghanistan og de kan gjenskape oppdraget der Uday og Qusay Hussein ble drept i Irak.