Kindle DX skal redde avisene

Kindle DX skal redde avisene

Amazon har lansert en ny og større e-bokleser spesielt tilrettelagt for aviser og blader.

Amazon har lansert en ny versjon av den populære e-bokleseren Kindle. E-bokleseren er spesielt tilrettelagt for å lese aviser og blader, og er over dobbelt så stor som Kindle 2, som ble lansert i februar.

Kindle DX har en 9,7 tommers skjerm som bygger på teknologi fra E Ink - som gir en papirliknende leseopplevelse, uten bakgrunnslys. Andre nyheter er innebygd pdf-leser og større lagringsplass. Leseren får plass til hele 3500 bøker, aviser/blader og dokumenter.

Billigere avis

Amazon har inngått avtaler med tre ledende bokforlag om å putte innhold på leseren. I tillegg har de blitt enige med New York Times, Washington Post og Boston Globe om å tilby leserne Kindle DX-utgaver av avisene til reduserte priser. Tilbudet vil imidlertid kun være tilgjengelig for kunder som bor utenfor leveringsområdet til avisene.

E-bokleseren Kindle har vært en stor suksess for Amazon. Maskinen laster ned lesestoff direkte over nettet, og flere aviser tilbyr billigere abonnementer til dem som benytter seg av den elektroniske versjonen fremfor papirutgaven.

Tanken er at e-bokleseren skal bli redningen for mange aviser som sliter for tiden, først og fremst på grunn av finanskrisen. Så spørs det imidlertid hvor mye folk er villige til å betale for den. Kindle DX koster nemlig 489 dollar, rundt 3200 norske kroner.

- Prisen vil få mange til å tenke seg ekstra om når vurderer å kjøpe en, skriver amerikanske PC World.

- Jeg elsker å lese, og jeg elsker aviser, men aldri i verden om jeg kommer til bruke så mye penger for å lese New York Times på en større skjerm, sier Anthony Ha i Venturebeat til BBC News .

Kindle DX kan allerede nå forhåndsbestilles på Amazons nettsider vil antagelig bli tilgjengelig i USA til sommeren. Leseren er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.