Kjempeandroid for bedriftene

Kjempeandroid for bedriftene

CES: HP lager 21-tommer alt-i-ett-maskin med Android som OS.

En alt-i-ett nettbrett på 21 tommer er neppe noe som får plass i noen lomme eller skulderveske. Derfor får Slate 21 Pro pc-hjelpemidlene tastatur og mus i tillegg til berøringsskjerm.

Men ikke Chrome OS.

Ikke rigid og nettavhenig

HP har bestemt seg for at deres rimelige alt-i-ett, som får en utpris på rundt 2500 norske kroner i USA i mars, trenger fleksibiliteten som ligger i Android 4.3. ChromeOS, også fra Google, der alt kjører i en nettleser, ble veid og funnet for enkel.

Målet for denne nye 21-tommeren er bedriftsmarkedet. Målet er at gjenkjenneligheten til det mest populære smartenhets-oset skal appellere til brukere på jobb.

Den er laget for å være en nettklient, og har begrenset lagringsplass. Nettskylagring via Box og Dropbox er antatt å bli de viktigste stedene å lagre arbeidsfiler. Men at det er nødvendig å ha noe lagret lokalt er en av grunnene til at ChromeOS ikke ble valgt.

- Man må ha en eller annen mulighet for å jobbe selv om internettsambandet er borte, forklarte Pavana Polineni Gadde, global produktmarkedssjef i HP, til nyhetstjenesten til Computerworld.

Sikkerhet og kontroll

I tillegg har Android fått et sett med sikkerhetsfunksjoner fra HP som skal gjøre produktet lekkert for bedrifter. Dermed er det mulig for it-avdelingene i bedriftene å få kontroll også over arbeidsstasjoner som er drevet av Android.

- Med ChromeOS ligger all kontroll hos Google. Eieren kan ikke bestemme hvilke oppdateringer som skal legges inn, eller hvordan enheten skal settes opp. Det finnes ingen tilpassinger, det er en variant for alle behov, poengterte Polineni Gadde.

Prisen spiller også en rolle. En Chrome-pc må oppfylle visse krav som ville gjort en alt-i-ett med ChromeOS dyrere enn hva Android innebærer.

Skjermen yter 1920x1080-oppløsning, har en firekjerners Nvidia-prosessor, 16 gigabyte med lagringsplass og 2 gigabyte arbeidsminne.

I tillegg ligger det inne en Office-suite fra Kingsoft som er tilpasset Office-formatet fra Microsoft.