Kjempeavtale til BaneTele

Jernbaneverket valgte BaneTele som leverandør av et komplett ip-nett til alle Jernbaneverkets lokasjoner i Norge. Kontrakten har en verdi på 110 millioner kroner.
BaneTele og Jernbaneverket (JBV) har inngått en avtale til en verdi av cirka kr 110 millioner, fordelt over fem år.

Etablert i BaneTeles Multiservice nett får JBV i første omgang en oppgradering av sine adminstrative systemer. Med dette nettet som fundament vil også fremtidens tjenester være lett tilgjengelig på en fleksibel måte, skriver selskapet i en pressemelding.

Det er BaneTele, i et tett samarbeide med ErgoIntegration og Arrive, som står for leveransen og utbyggingen av ca 220 lokasjoner.

-- Vi har gjennom et fruktbart samarbeide med JBV utviklet løsninger som tilfredsstiller jernbanens strenge krav til sikkerhet og kvalitet i leveranse av tjenester, sier administrerende direktør Matthias Peter i BaneTele.

-- BaneTeles landsdekkende ip-infrastruktur og evne til å vise fleksibilitet ved å utvikle løsninger tilpasset våre behov var avgjørende for valget av BaneTele, som hadde skarp konkurranse av andre sentrale leverandører, sier jernbanedirektør i Jernbaneverket, Steinar Killi.

Avtalen mellom BaneTele og JBV gir også muligheten til videreutvikling av BaneTeles "Digitale markedsplass". Det betyr at tjenester som telefoni, videokonferanser og tv kan gjøres lett tilgjengelig gjennom den "Digitale markedsplass" på de fleste steder i BaneTeles landsdekkende Multiservice nett.