Kjempehalvår for Informatikk

Kjempehalvår for Informatikk

It-leverandøren Informatikk økte omsetningen med 111 prosent første halvår i år. - Vi vokser med IBM, sier administrerende direktør Roald Sannæs.

Omsetningen landet på 175 millioner kroner og driftsresultatet på 4,3 millioner. Resultat før skatt var 4,2 millioner, mot et tap på 1,2 millioner første halvår i 2004.

 

Informatikk er et selskap som har holdt en relativt lav profil, men er i ferd med å bli en betydelig forhandler og tjenesteleverandør. Roald Sannæs regner med at målet om 350 millioner kroner i omsetning. Åtte millioner i resultat ved slutten av året er godt innen rekkevidde.

 

I den dyre klassen

 

Informatikk har suksess med IBMs tyngre serverroms-løsninger både i Sverige og Norge. Konsulentvirksomheten rundt Unix, databaser og lagring har også gjort det godt.

- Vi har også hatt en bevisst satsning på å bygge opp kompetanse for å gjøre oss unike. Vi har lagt om strategien fra å løpe med produktene først, til å selge kunnskapene våre og heller se se an hvilket produktsalg det vil generere i etterkant, sier Sannæs.