Kjempesalg av ipod

Kjempesalg av ipod

Ipod-salget løfter kvartalsresultatet til Apple. I selskapets andre kvartal ble det solgt flere ipods enn Mac-er.
Omsetningen til Apple havnet på 1,9 milliarder dollar i selskapets andre kvartal. Det er en økning på 29 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Nettoresultatet havnet på 46 millioner, en kraftig økning i forhold til de 14 millionene Apple kunne vise til etter andre kvartal 2003.

Salget av ipod stiger til nye høyder. I kvartalet solgte selskapet flere ipods enn Mac-maskiner. Totalt solgte Apple 807.000 enheter som tilsammen genererte en omsetning på 264 millioner dollar.

Antall solgte Mac-er havnet på 749.000 og stod for en omsetning på 1,2 milliarder dollar. Salget av PowerMac ble holdt tilbake i kvartalet i og med Apple røver å redusere lagerneholdningen i salgskanalene, ifølge IDG News Service.

Salget av Apples Xserve, en server basert på en ny versjon av G5-prosessoren, ble hemmet av problemer hos IBM som leverer prosessorer til Apple.

- Vi er ikke fornøyd med leveringen, og IBM jobber med å bringe leveransene i harmoni med etterspørselen, sier Tim Cook som er salgsansvarlig i Apple.