Kjøp kamera på ferien!

Kjøp kamera på ferien!

Er du litt hendig kan du fort spare inn tusenvis av kroner på teknokjøp i utlandet. Flybiletten betaler seg selv.

Mange teknoprodukter er en del billigere i utlandet enn i Norge. Har du planer om å oppdatere utstyret ditt skikkelig, kan det være en ide å kombinere det med ferieturen.

Apples Ipod mini koster i den norske Apple Store 1890 kroner. Samme produkt koster 199 euro i Europa, med dagens kurs 1576 kroner. Det er en forskjell på 314 kroner, og betyr du kan kjøpe Ipoden for 83 prosent av den norske prisen på kontinentet.

Forskjellen for Ipoden blir litt mindre etter Kelkoo-søk i webbutikker, men fremdeles er det billigste i for eksempel Nederland 250 kroner mindre enn minsteprisen i Norge.

Kameraer

Også på digitale kamer kan du spare en del. Canons populære EOS 350d kan kjøpes inklusiv et stardard objektiv (18-55 mm) for 820 euro, eller 6500 kroner. Mange butikker tilbyr pakken med objektivet for 850 euro. Billigste norske nettbutikk er ifølge PCWorlds produktguide 7499 kroner, eller 999 kroner mer!

Nikons D70s, et relativt nytt og veldig godt digitalt speiltreflekskamera, kan bestilles for 1039 euro, eller 8250 kroner i nederlandske nettbutikker. Samme pakke koster opp mot 11.000 kroner i Norge. Her kan du spare over 2500 kroner med et godt kjøp.

Også på videokameraer er prisforkjellene betydelige og det kan fort spares over 1000 kroner på et kjøp.

Kjøp av varer i utlandet kan føre til problemer, men bedrifter skal gi lik kundeservice til alle, uansett hvor du har kjøpt det. Den største utfordringen blir å finne en adresse pakken kan sendes til.

Kameraer kan for eksempel bestilles og betales fra Norge på en utenlandsk webbutikk, med hjelp av et kredittkort. Bestillingen kan gjøres i forkant før du reiser, men igjen, det krever en pålitelig leveringsadresse.

Sammenlign selv om det lønner seg:

Norge: www.kelkoo.no eller PCWorlds produktguide
Danmark:
www.kelkoo.dk
Tyskland: www.kelkoo.de
Nederland: www.kelkoo.nl
Norge: www.kelkoo.no
Frankrike: www.kelkoo.fr

Lykke til!

Har du kjøpt eller vurderer du å kjøpe it-utstyr i utlandet? Skriv dine erfaringer til redaksjonen@computerworld.no eller legg dem til under artikkelen i Forumet vårt.