Kjøper Software Innovation

FORTSETTER: Administrerende direktør Torstein Harildstad fortsetter som leder for Software Innovation etter oppkjøpet. 

Kjøper Software Innovation

Tieto kjøper Software Innovation for 610 millioner kroner. 

Tieto kjøper Software Innovation. Kjøpet er betinget av Konkurransetilsynets godkjenning. Sluttføring av avtalen forventes å skje i løpet av høsten 2015. Kjøpesummen er 610 millioner norske kroner i kontant oppgjør, skriver selskapene i en pressemelding. 

- Oppkjøpet av Software Innovation er viktig for Tieto og vil øke våre muligheter til raskere å kunne tilby våre kunder i Norden digitale tjenster som skal bidra til økt vekst. Vi styrker vår posisjon, spesielt innen offentlig sektor, som en ledende rådgiver i skjæringspunktet mellom forretningsprosesser og ny teknologi. Vi ønsker våre nye kollegaer i Software Innovation varmt velkommen til Tieto, og sammen skal vi fortsette den spennende reisen med Tietos fokus på nytenkning, innovasjon og vekst, sier Kimmo Alkio, President and CEO, Tieto.

Med oppkjøpet forventer Tieto en økning i markedsandelen innenfor det nordiske ECM-markedet (Enterprise Content Managment) fra omlag 7 prosent idag til omlag 20 prosent.   

Kjøpet vil styrke Tietos posisjon som den foretrukne digitaliserings-partneren innen ECM i Norden. Transaksjonen støtter konsernets mål om lønnsom vekst, og styrker selskapets posisjon i det norske markedet.

Spennende mulighet

Software Innovation har 350 ansatte og omsatte i 2014 for 364 millioner kroner og endte med en driftsmargin (EBIT) på 12,5 prosent. Rundt 75 prosent av selskapets omsetning er i Norge, med resten hovedsaklig fra Sverige og Danmark. Offentlig sektor utgjør rundt 70 prosent av omsetningen.

- Dette er en veldig spennende mulighet for Software Innovation og jeg er overbevist om at vi vil kunne tilby våre kunder økt verdi gjennom et  bredere utvalg av digtaliseringsløsninger. Både  eksisterende og nye kunder vil kunne nyte godt av Tietos globale leveransemodell og alle våre  nordiske kompetanseområder. Ved å bli en del av et større selskap er jeg sikker på at både kunder og medarbeidere har myeå se frem til, sier Torstein Harildstad, administrerende direktør i Software Innovation.  Harildstad, i pressemeldingen.

Harildstad vil fortsette som ansvarlig for Software Innovation i Tieto.