Kjøper UPC Norge for 3,6 milliarder kroner

Kjøper UPC Norge for 3,6 milliarder kroner

Det europeiske investeringsselskapet Candover har signert en avtale med Liberty Global om å kjøpe UPC Norge for 450 millioner Euro.

UPC Norge får med dette en ny eier som vil være med å realisere UPC Norges planer om videre vekst og utvikling, ifølge en pressemelding.

Med Candover som eier vil UPC Norge fortsette utviklingen av nye produkter og tjenester til UPC Norges kunder. Samtidig fortsetter investeringene i HFC nettverket (Hybrid-Fiber-Koaksial) for å sikre at flest mulig hjem i Norge skal kunne benytte denne infrastrukturen som et viktig alternativ til Telenor sin infrastruktur i Norge.

Veldig glade alle sammen

- Vi er svært glade for at vi nå skal jobbe sammen med Candover. Vi har ambisiøse vekstplaner for selskapet, og vi er veldig fornøyde med at vi har fått en partner som vil hjelpe oss med å forankre og videreutvikle vår posisjon som den ledende triple-play leverandøren i Norge, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i UPC Norge.

Direktør i Candover, John Arney, har følgende kommentar til kjøpet av UPC Norge:

- Vi er svært glade for at vi nå kan støtte Gunnar Evensen og organisasjonen i Norge til å fortsette den imponerende veksten UPC Norge har hatt de siste fem årene. UPC Norge har en unik markedsposisjon, og vi ønsker å investere videre for å oppgradere nettet og videreutvikle multimedia og data kommunikasjonstjenestene til UPC Norges kunder.

Avtalen forutsetter regulatorisk godkjenning, og det forventes at dette blir klart i slutten av januar.

 

Les også om piratmodemer i UPC-nettet.