Kjøpte skatten i sekken

Kjøpte skatten i sekken

Sjekk regnskapene! Det er lærdommen for Symantec som fikk en baksmell på en milliard dollar etter kjøpet av Veritas.

Symantecs oppkjøp av Veritas var et av de største i den amerikanske it-sektoren i fjor. Symantec betalte hele 13,5 milliarder dollar, eller rundt 80 milliarder kroner, for Veritas.

Nå viser det at sikkerhetsselskapet kan bli påført en aldri så liten ekstraregning.

Den amerikanske skatteetaten (Internal Revenue Service - IRS, red. anm) har nemlig sendt Symantec en regning på 900 millioner dollar for skatt som Veritas skulle ha innbetalt i 2000 og 2001.

1 milliard dollar

De 900 millionene omfatter tilleggsskatt, renter og straffegebyrer beregnet etter en revisjon av Veritas' regnskaper.

I en annen, ikke-relatert, revisjon, har myndighetene kommet fram til at også Symantec selv ligger noe etter med skatten. Symantec har fått en ekstra baksmell på 100 millioner for årene 2003 og 2004, melder selskapet selv.

Symantec har allerede klaget sakene inn for det amerikanske kredittilsynet (US Securities and Exchange Commission, SEC, red.anm.), skriver The Register.

Dessverre for Symantec har ikke Veritas et plettfritt rulleblad fra før: for bare et par år tilbake måtte selskapet justere sine regnskaper etter pålegg fra myndighetene, og en tidligere finansdirektør ble i 2002 arrestert for å ha forfalsket sin cv.

Men Veritas er spesialister på sikkerhetskopiering, og skulle dermed ha alle dokumenter tilgjengelige, dersom selskapet kan bevise sin uskyld?