Kjør Windows- og Linux-server på Mac mini

Kjør Windows- og Linux-server på Mac mini

Parallels med egen løsning spesielt for Apples mini-pc.

Parallels er kjent for sine ulike programvareløsninger for å kjøre Windows på Mac. Nå har selskapet kommet med et nytt produkt for Mac-baserte servere, nærmere bestemt Mac mini.

Parallels Server for Mac 4.0 Mac mini Edition kan installeres på Mac-er med OS X Server installert. Når løsningen er oppe og går, er det bare å installere Windows- og Linux-server operativsystemer på samme maskin. Hvis du i tillegg til Mac OS X-server er nødt til å bruke Windows- eller Linux-baserte servere for å kjøre plattform-spesifikke apper som for eksempel Microsoft Exchange, kan du altså gjøre det på en og samme datamaskin.

Som navnet indikerer, er PSM4MME spesielt rettet mot Mac mini-maskiner med Snow Leopard Server forhåndsinstallert. Løsningen vil fungere på andre Mac-er, men den er tilpasset Mini-ens relativt beskjedne maskinvare. Den håndterer to virtuelle maskiner per server og opptil to virtuelle prosessorer og 4 gigabyte RAM per virtuelle maskin.

Mac mini-versjonen er blitt laget med tanke på mindre bedrifter som ikke har en stor it-avdeling. Den har muligheter for ekspressinstallasjon, hvilket betyr at den i hovedsak kan konfigurere seg selv. Den har også veivisere som hjelper med å installere de andre operativsystemene; alt du trenger er produktnøklene, ifølge Parallels.

PSM4MME koster 299 dollar, cirka 1700 kroner. Til sammenligning koster standardutgaven 1999 dollar, omlag 10 500 kroner. Denne Parallels-serverversjonen støtter blant annet opptil 12 virtuelle prosessorer, mot mini-versjonens to.