Klar for The Grand Challenge

Klar for The Grand Challenge

En robotstyrt motorsykkel skal delta i "The Grand Challenge", et 250 mile terrengløp med en vinnerpris på en million dollar.
"The Blue Team" ved Berkeley-universitetet i California har utviklet en robotstyrt motorsykkel som skal konkurrere i et 402 kilometer langt terrengløp. Vinnerne får heder og ære og syv millioner kroner, sponsoren får innsikt i ny teknologi som kan benyttes til spesialoppdrag, eksempelvis på mars.

For det er det amerikanske forsvarsdepartementet som står bak. DARPA (Defence Advanced Research Projects Administration) har gjennom mange år bidratt til utvikling av mye avansert it-teknologi som ARPANET, forløperen til internettet.

Programvare styrer

-- Vi putter all vår energi i å skape den best mulige tekniske løsningen for DARPAs utfordring, sier Anthony Levandowski, sjefsingeniør i "The Blue Team", ifølge en pressemelding.

De blå har valgt å satse på en robotstyrt motorsykkel døpt "Ghostrider" med selvstendig navigering for å klare løpets utfordringer. Motorsykkelen er designet, modellert, simulert og virtuelt testet med avansert konstruksjonsprogramvare kjørt på tjenestemaskiner med 64 bit AMD Opteron.

Også på sykkelen vil det bli brukt en AMD-prosessor, Athlon64, for å styre programvaren som tar alle beslutninger for å delta i terrengløpet.

Beslutninger vil bli tatt på bakgrunn av data fra et ballansesystem, GPS (Global Positioning System), radar og syn. Synsdata kommer fra to kameraer på styret til "Ghostrider".