Klar for partnere i skyen

Klar for partnere i skyen

Microsoft er klar med forretningsmodellen for sin løsning for data i skyen

Microsoft lanserte tirsdag hvilke muligheter som ligger klar partnerne i å levere it fra skyen basert på Azure. Microsoft Azure-plattformen har vært testet av Microsoft og utvalgte partnere en god stund. Det er en plattform for it-løsninger i skyen, det vil si både en type operativsystem og et drifts- og applikasjonsmiljø basert på .net-tjenestesett og en egen Microsoft sql-databasevariant .

Lanseringen ble gjort av Bob Muglia under Microsoft Worldwide Partner Conference 2009 i New Orleans. For partnere innebærer pakken fullt utviklermiljø for applikasjoner og tjenester, automatisert tjenestelevering og -administrasjon og betalingsløsninger som følger bruken av tjenestene ("pay-as-you-go").

En slik betalingsløsning vil gjelde både for partnere og for vanlige forbrukere. Partnere er også lovet spesielle kampanjer og rabatterte løsninger som vil støtte rask utvikling og levering av tjenester i skyen. Målet er at kompleksiteten skal ned og mulighetene for nye inntekter skal bli flere. Microsoft forplikter seg til leveringskvalitet på høyeste nivå med gode tjenestenivåavtaler (SLA-er) for oppetid, tilgang og tilkopling.

Les mer: Sikker lagring er viktigst

Prismodellen er også klar, hvor noen målevariabler skal gi et bilde av totalbruk, og gi fleksibilitet og kontroll. Forutsigbar utfakturering er et kjernepoeng. Partnere i MSDN Premium-programmet vil også få fordeler som ekstra utvikler- og testmiljø av sine skytjenester og -applikasjoner.

Les mer: Forbereder for oppturen