Klar for priskrig mot Media Markt

Klar for priskrig mot Media Markt

Svenske Siba er blant aktørene som kvesser klør og forbereder seg til Media Markts inntreden på det norske markedet. Det betyr priskrig.

Siba har kjent Media Markts konkurranse på kroppen siden 2006. Det gjør dem godt forberedt på endringene som kan komme som følge av at en ny aktør inntar det norske markedet, skal vi tro svenskene.

- Da kjeden kom inn på det svenske markedet i 2006 var det ikke så mange aktører som i dag. Interessen for teknologiprodukter har økt og er i dag utrolig stor, sier Victor Bengtsson, Norgessjef i Siba til IT-Bransjen.

Kjemper om kundene

Spesielt i Sverige ser Bengtsson hvilken priskrig det har ført til.

- Konkurransen i hjemelektronikkbransjen i Sverige er nok den tøffeste i hele detaljhandelen akkurat nå, mener Bentsson.

Han mener problemet er mange aktører, hvorav ingen har mer enn 20 prosent markedsandel. Det er et scenario som også kan vise seg i Norge.

- Jeg tror vi kommer til å se en stor forandring på markedet, sier han.

Godt forberedt

Siba Norge har forberedt seg på konkurransen helt siden 2008, men avviser at de er redd for endringene som kan komme.

-Vår største fordel er at vi er fleksible og klarer å endre oss i takt med markedet, påstår han.

Siba prøver ut nye metoder som for eksempel sjekk-inn via facebook. De er også opptatt av å holde prisene konkurransedyktige.

Søker balanse

- Vi prøver å finne en balanse mellom å ha de laveste prisene og samtidig tilby våre kunder den beste service, fortsetter han.

Bengtsson understreker betydningen av arbeidet med å finne de gode innkjøpsprisene. Som et ledd i dette arbeidet foretar selskapet innkjøp fra tre land samtidig.

- Vi er ikke redd for Media Markt, men vi har jo sett hvordan markedet forandret seg i Sverige, avslutter han.