Klarer seg ikke alene

Klarer seg ikke alene

BARCELONA: Novell har inngått flere partneravtaler for å fremme sine Linux-produkter. Det formelige hagler av de "riktige" vennene.
BARCELONA: Det er viktig med gode venner når man legger seg ut med mektige selskaper som Microsoft. Under Novells europeiske konferanse Brainshare, frontet de sine partnere, både nye og gamle. Blant de nye var det norske selskapet Scali, som har spesialisert seg Linux-klynger og høyytelsesprosessering. Selskapet er i godt selskap med de andre Novell-vennene IBM, HP, Oracle og Intel.

-- Vi har satset sterkt på allianser for trygge kundene og for at partnernes plattformer og løsninger skal passe på SUSE Linux. Det er viktig å ha et nært samarbeid for å sikre produktutviklingen basert på Linux over tid, sier Michael Naunheim som er partnersjef i Novell i Europa.

Han nevner at en av hemskoene til Linux har vært mangel på applikasjoner, og at derfor er viktig for Novell og andre i Linux-miljøet å bygge nettverket så stort som mulig. Derfor har selskapet nå tatt initiativ til det de har kalt "Porting and Migration Network". Naunheim sier at dette er et eget laboratorium som skal bygges opp i Tyskland, hvor de selv og partnerne skal kunne boltre seg i Linux. Det er i dette nettverket norske Scali skal være med.

-- Dette er det første globale programvareselskapet vi inngår en allianse med både på produkt og kompetanse rundt høyytelsesklynger. Dette viser at vi kan lykkes globalt, sier Bjørn Skare som er toppsjef i Scali. Fra tidligere har de hatt allianser både HP, IBM og Dell.

Også Oracle ser med spenning på det som nå skjer rundt Novell Suse.

-- Det faktum at "Porting and Migration-nettverket" vil gjøre overgangen til Linux enklere for kundene er veldig spennende. Det kombinere kompetansen til både Oracle og Novell, noe som vil danne et solid grunnlag vi kan ta med ut til kundene, sier Stein Surlien som er partner- og alliansesjef i Oracle i Europa.

Michael Naunheim i Novell sier ikke at de vil gå til krig mot Microsoft og at dette er en allianse direkte rettet mot Bill Gates & Co.

-- Vi gjør dette for å få til et skikkelige alternativ til Microsoft. Slik at kundene får en reell valgmulighet, sier Michael Naunheim.

-- Særdeles nobelt?

-- He he, vel det ligger selvfølgelig kommersielle interesser til grunn også, avslutter Naunheim.