Klart for fiendtlig Yahoo-kjøp

Klart for fiendtlig Yahoo-kjøp

Microsoft skal nærme seg en overtakelse mot Yahoo-eiernes vilje.

Microsoft skal være svært nær en formell kunngjøring av at selskapet vil gå for et fiendtlig oppkjøp av Yahoo. Det melder finansavisen Wall Street Journal i dag.

- Gitt de rette omstendighetene vil det skje. Uten de rette omstendighetene vil det ikke skje, sa Microsofts konsernsjef Steve Ballmer i et intervju med avisen torsdag.

Microsoft-styret satt i møte onsdag for å diskutere neste skritt, etter at Yahoo bestemt har avvist budet på 44,6 milliarder dollar som ble offentliggjort 1. februar, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Artikkelen i Wall Steet Journal siterer flere godt informerte kilder som antyder en fiendtlig overtakelse.

Microsoft skal vurdere å øke budet bra 29 til 32-33 dollar per aksje. Men Yahoo-ledelsen har antydet at riktig pris ligger på omkring 35-37 dollar for hver aksje. Microsofts egene aksjekurs har sunket siden budet kom. Også dette kan påvirke hvodan et eventuelt fiendtlig bud vil se ut.

Samtidig har Yahoo gått sine egne veier. Torsdag gjorde ledelsen i Yahoo det kjent at seskapet er nærmere en avtale med Google om samarbeid i annonsemarkedet. Avtalen skal være verdt om lag 1milliard dollar i året for Yahoo, og vil neppe gjøre det enklere for Microsoft å ta over selskapet.

Hverken Google, Microsoft eller Yahoo har ønsket å kommentere artiklene i Wall Street Journal.