Klart for Windows på Intel-Mac

Apple har sluppet beta-programvare som gjør det mulig å starte opp en Intel-basert Mac med Windows XP.

Programmet som er kalt Boot Camp er en offisell beta-programvare for å å kjøre Windows XP på en Intel-basert Mac.

Boot Camp ble lagt ut for nedlasting i dag.

Brukere som fra før eier en installerings-cd for Windows XP, kan med denne programvaren installere Windows XP på en Intel-basert Mac. Straks installeringen er fullført, kan brukerne omstarte datamaskinen og velge ved oppstart om de vil kjøre Mac OS X eller Windows XP.

Boot Camp blir en standardfunksjon i "Leopard", Apples neste større oppgradering av Mac OS X som skal vises for første gang på Apples utvikelrkonferanse i august, melder Apple.

- Apple har ikke noe ønske om å selge eller levere brukerstøtte til Windows, men mange kunder har vært interessert i å kjøre Windows på Apples overlegne maskinvare, nå som vi benytter Intel-prosessorer, sier Philip Schiller, Apple-direktør for global produktmarkedsføring.

Enklere installering

- Vi tror Boot Camp vil gjøre et bytte til Mac enda mer forlokkende for Windows-brukere som vurderer dette, sier Schiller.

Boot Camp forenkler Windows-installering på Intel-basert Mac ved å tilby en grafisk trinnvis hjelpe-applikasjon som dynamisk oppretter en egen harddiskpartisjon for Windows.

I tillegg får man hjelp til å brenne en cd med alle de nødvendige Windows-driverne og installere Windows fra en installerings-cd. Betaversjonen av Boot Camp kan lastes ned her.

Programvaren er en prøveversjon med tidsbegrenset lisens, opplyser Apple. Apple tilbyr ingen brukerstøtte eller installeringshjelp for programvaren, men tar imot tilbakemeldinger på bootcamp@apple.com.

Nye krav

Boot Camp krever en Intel-basert Mac med USB-tastatur og -mus, eller innebygd tastatur og "track-pad", Mac OS X versjon 10.4.6 eller senere, siste firmware-oppdatering, minst 10 GB harddiskplass på oppstart-disken, en tom cd eller dvd, og en enkeltdisk-versjon av Windows XP Home Edition eller Professional med Service Pack 2 eller senere.