Klipp kabelen!

Test: Logitech fortsetter sin satsing på trådløse musikkprodukter. Disse hodetelefonene gir trådløs lyd til vanlige pcer.
Logitech fortsetter sin satsing på trådløse musikkprodukter. Et av de nye medlemmene i familien gir trådløs lyd til vanlige pc-er, på samme måte som de tidligere har gitt trådløs lyd til iPod og andre mp3-spillere. Selve headsettet er det samme, men denne gangen leveres det i pakke med en usb-basert radiosender for tilkopling til pc.

I utgangspunktet dreier det seg om et enkelt plugg-og-spell-opplegg og ingen installasjon skal være nødvendig. De to enhetene er allerede "parret" fra fabrikkens side, og dersom pc-en identifiserer radiosenderen som en usb-lydenhet, skal all ut-lyd overføres fra gjeldende enhet til det trådløse headsettet.

Ikke veldig enkelt

I praksis er det ikke så enkelt. Vi testet produktet sammen med tre ulike pc-systemer, og bare i ett av disse tilfellene fungerte alt så enkelt som bruksanvisningen beskriver. I de to andre tilfellene måtte vi ty til programvareinstallasjon for å få kontroll over lyden.

Programvaren lar deg bestemme om all lyd skal sendes trådløst, eller om for eksempel varsellyder fra maskin og programmer skal sendes til pc-ens interne høyttaler. Dersom du syns det er ok at all lyd går til headsettet skal det ifølge veiledningen ikke være nødvendig med programvareinstallasjon.

Lydkvaliteten er faktisk over tilfredsstillende, og hodesettet er behagelig å ha på. Bøylen går bak hodet og over ørene. Den høyre øreklokken har volumkontroll samt knapper for start, stopp og valg av spor. Disse kontrollene fungerer med Media Player, iTunes og de fleste andre lyd- og videoprogrammer for pc.

Music Anywhere-konseptet til Logitech omfatter også trådløse enheter for mp3-spillere, iPod og for overføring fra pc til stereoanlegg.

Vi gir vår fulle støtte til kampen mot kablene!

Wireless Headphones for PC

4 poeng

Trådløst headsett, usb-basert sender og bordholder. Opptil 8 timers batteritid, 50 meters rekkevidde.

Hvorfor

Bra lyd

God rekkevidde

Lett å bruke

Hvorfor ikke

Installasjon kan være plundrete

Hvordan skaffe

1 100 kroner

www.logitech.no