Klokke tar opp kampen mot malaria

En sørafrikaner har funnet opp en klokke som varsler deg om du blir smittet av malaria.

Ifølge verdens helseorganisasjon (WHO) dør en million mennesker hvert år av malaria. Over 300 millioner smittes av sykdommen og fleste tilfeller skjer i Sør Afrika.

 

Ifølge CNN har en sørafrikaner nå funnet opp et noe spesielt armbåndsur som kan bidra til å redusere risikoen for et dødelig utfall av sykdommen.

 

Klokken kontrollerer om bæreren er smittet ved at den fire ganger om dagen skyter ut en liten nål som analyserer blodet i håndleddet. Om klokken oppdager tegn til malaria ringer en alarm samtidig som det vises et bilde av en mygg.

 

Oppfinneren hevder at klokken kan redde liv ettersom brukeren på et svært tidlig tidspunkt kan ta malariatabletter og stoppe utbruddet før man føler seg syk. Hvis man venter til sykdommen bryter ut kan det ta opptil seks måneder å bli frisk.  

 

Selskapet som skal produsere klokken, Gervans Trading, hevder den skal være klar for salg i løpet av februar og at den vil koste rundt 280 dollar. Selskapet forteller på sine hjemmesider at de allerede har fått order på 1,5 millioner klokker fra flere helseorganisasjoner og regjeringer. også WHO skal ha meldt sin interesse.