Knytteneve av et kamera

Et nytt mini-videokamera fra Panasonic selges med et SD-kort på 2 gigabyte. Det veier ikke mer enn to mobiltelefoner.

Navnet er 3CCD SD Video Camera SDR-S100, og Panasonics nye stolthet ble vist fram på forbrukermessen IFA i Berlin på fredag, melder IDG News Service.

Kameraet måler 49,9 x 96,7 mm x 80,4 mm. Vekten er 243 gram uten batteri. Bildet over er av 3CCD Ultra-Compact Digital Palmcorder, som var verdens minste mini-dv-videokamera 1. januar 2005.

SD på 2 gig

Det nye kameraet utnytter minnekort-teknologien SD (Secure Digital), som ifølge Panasonic eliminerer behovet for mekaniske delere. Kameraet kan ta opp levende bilder i MPEG2-formatet til SD-kortet. Kameraet vil bli solgt med et SD-kort på 2 gigabyte.

I tillegg leveres kameraet med en Leica Dicomar-linse bildestabilisering gjennom Optical Image Stabilizer. Det kan ta stillbilder i 3,1 megapikslers oppløsning og bruker samme 16.9-rate som en bredskjerm-tv-er.

3CCD-teknologien kommer fra proffvideokamera-nisjen. Den benytter en separat sensor for å fange opp hver av de røde, grønne og blå lyskanalene. Den nye modellen er ment å bli et flaggskip i en ny serie av SD Video-kameraer.