Kobler sammen Linux og Windows

En ny versjon av Novell Zenworks gjør det mulig å administrere pc-er med Windows fra servere som kjører Linux.

I tillegg har programvaren funksjoner for såkalt livssyklus-administrasjon for Linux-systemer. Zenworks 7 skal ifølge den amerikanske utgaven av Computerworld slippes på fredag, tre måneder senere enn opprinnelig planlagt.

Programvaren utgjør et samlende administrasjonspunkt for it-administratorer som ønsker å kunne styre både Linux-servere og Windows-pc-er.

Administrasjonsprogramvaren for Linux som inngår i Zenworks er basert på teknologi fra leverandøren Ximian som Novell kjøpte for et par år siden, og het tidligere Red Carpet Enterprise. Versjon 7 inneholder en rekke nye admin-funksjoner, blant dem et verktøy for fjern-administrering.

Verdifullt

Ifølge Fred Broussard ved analyseselskapet IDC, vil den nye versjonen av Zenworks bli et verdifullt tilskudd til Novells progamvarefamilie, fordi den øker progamvarens mulighet til å håndtere blandede nettverk med både Linux og Windows.

Analytikeren mener også at slippet av Zenworks 7 er viktig fordi det gjør Novell enda mindre avhengig av selskapets gamle operativsytem Netware. Omsetningen generert av Netware har sunket raskt de siste årene, og Novell har sluppet sin siste Netware-versjon.