Kodak vant søksmål mot Sun

Kodak vant søksmål mot Sun

En jury i New York har tildelt Sun Microsystems nok et rettslig slag midt i fleisen. Sun er kjent skyldig i å ha brutt flere patenter eid av Kodak i forbindelse med utvikingen av Java. Det kan bli dyrt.
Ifølge IDGs egen nyhetstjeneste kan kjennelsen vise seg å bli kostbar for Sun når juryen samles igjen denne uken for å bestemme hva patentbruddene skal koste.

Kodak har indikert at de vil be Sun om 1,06 milliarder dollar som en royalty-kompensasjon.

Kodak saksøkte Sun første gang i 2002, og hevdet da at Sun brøt med tre Kodak-patenter under utviklingen av programmeringsspråket Java på midten av 90-tallet. Kodak kjøpte patentene relatert til objekt-teknologi av Wang Laboratories i 1997.

Sun avviste kravet fra Kodak.

Men fordi patentene relaterer seg til programvareteknologi, kan de ha vidtrekkende konsekvenser, ifølge analytiker Gordon Haff i Illuminata.

- Det ser ut til å være et bredt patentkarv hvis effekter kan gå ut over Java til .Net også, sier Haff.

Sun har fremdeles mulighet til å anke kjennelsen og det forventes at selskapet vil kjempe mot dommen og de følgene den vil ha. Selv om Sun nyter godt av forliket med Microsoft , på nærmere to milliarder dollar, tidligere i år, er selskapet fremdeles under press for å få regnskapet til å balansere.

- Gitt Suns nåværende situasjon vil tap i et milliardsøksmål være skadelig, og alt som kan stikke kjepper i hjulene på Java kan også være svært skadelig i og med Java er en nøkkel i Suns fremtidige strategi, sier Haff.