Kombispiller for Blu-ray og HD-DVD

LG vil i løpet av året komme med en videospiller som gjør at du slipper å velge mellom de nye formatene.

Koreanske LG er den andre store Blu-ray forkjemperen som nå også stiller seg bak HD-DVD. Hewlett Packard var først ute. Ifølge en amerikansk representant for LG kommer selskapet til å lansere en videospiller som takler begge formatene i løpet av året.  

 

Av de to rivaliserende formatene for høyoppløselig video vil HD-DVD være først ute på markedet. Allerede i løpet av noen få uker skal de første modellene finnes i butikkhyllene i USA. Blu-ray-variantene forventes å dukke opp i løpet av sommeren.

 

Analytiker Richard Doherty hevder ovenfor nyhetsbyrået Reuters at han tror mange produsenter vil ekseplet fra LG. Ifølge Doherty er dette garantert ikke den siste modellen som gir det produsentene forventer, avspilling av høyoppløselig video uten formatforvirring.

 

Takk til Broadcom?

 

Broadcom lanserte tidlig på nyåret en brikke som gjorde det mulig å dekode videosignaler fra begge de konkurrerende formatene (H.264 og VC-1). Om det er denne løsningen som ligger til grunn for den kommende LG-spilleren er uvisst, men meget sannsynelig siden Broadcom har gitt bort referanseinformasjon om brikken til produsenter av høydefinisjons DVD-spillere.