Kommer nye iPod-er i dag?

Kommer nye iPod-er i dag?

Og får iTunes musikkstreaming? Her er noen av de heteste ryktene foran kveldens Apple-event.

Apples årlige iPod/iTunes-event går av stabelen i dag, onsdag 9. september. Selskapet holder som vanlig kortene tett inntil brystet, men rykteflommen rundt hva som vil presenteres herjer som aldri før.

At Apple kommer til å presentere nye iPod-modeller på dagens pressevisning tar de fleste som en selvfølgelighet. Det er ventet at iPod touch kommer til å utstyres med kamera.

OPPDATERING 1: Prisene på nåværende iPod-modeller er nå satt ned i amerikanske Apple Store, skriver Engadget. Et sikkert tegn på at nye musikkspillere er på vei.

SE OGSÅ:

iPod gjennom tidene

Man tror også at en ny versjon av iTunes er på vei. iTunes 9 kan komme med støtte for Blu-ray, forbedringer i App Store, sosiale funksjoner knyttet opp mot for eksempel Facebook, mulighet til å kjøpe ringetoner til iPhone, nye digitale albumpakker med videoer, forklaringer og bilder.

Det har også blitt sagt at The Beatles endelig vil gjøre sin ankomst på iTunes Store. Mye fordi The Beatles: Rock Band lanseres i dag, samtidig som hele Beatles-katalogen er sluppet på nytt. Sky News skal ha sitert Yoko Ono, enken til John Lennon, på at Beatles-ryktet stemmer, men EMI-sjef Ernesto Schmitt har sagt til The Financial Times at Beatles-katalogen ikke vil være klar for iTunes helt ennå.

iTunes med musikkstreaming?

Natt til mandag ble Spotify endelig lansert for iPhone. Noen tolker dette som et tegn på at Apple nå tar musikkstreaming på alvor og at de vil ha en del av kaka. Apple har selvsagt en stor fordel når det gjelder musikkstreaming på iPhone, ettersom deres innebyde musikkspiller kan kjøres i bakgrunnen - dette kan ikke Spotifys klient.

Det er selvsagt også flere rykter:

  • iPod classic vil avvikles
  • Eller så vil iPod classic få en enda støtte harddisk enn den nåværende på 120 gigabyte
  • Ny modell av Apple TV
  • Steve Jobs på scenen

En ting er i hvert fall sikkert. Klokken 19 norsk tid skal Apple presentere noe nytt. Macworld dekker arrangementet live

her
!

(Kilder: Engadget, The Financial Times, Cnet, TechCrunch, Fortune, Yahoo AP, Yahoo AFP)