Kommers dvd-Jon går i strupen på Itunes

Kommers dvd-Jon går i strupen på Itunes

Dvd-Jons nye stunt er et frontalangrep på Itunes og platebransjen. Og denne gangen skal han tjene penger på det.

Oboe er en betaltjeneste som gjør det mulig å lagre musikken online, slik at den kan spilles av fra en hvilken som helst datamaskin som er koblet til nettet, skriver Dagens Næringsliv.

I dag må Itunes-brukere ta utgangspunkt i sin egen maskin for å oppdatere musikksamlingen. Med Jon Lech Johansens nye lagringstjeneste kan man oppbevare en kopi av musikken på nettet for 240 kroner i året, og få tilgang til den fra nettet.

Tjenesten markedsføres under mottoet "Your iTunes Music - back it up, sync it and play it anywhere!", ifølge DN.

- Er lovstridig

Dvs-Jon jobber med den nye tjenesten sammen med Michael Robertson, mannen som sto bak bak nettsiden mp3.com og senere ble saksøkt av musikkindustrien for brudd på opphavsrettsbestemmelser.

Oboe møter motbør allerede før den er lansert: - Rent juridisk er dette medvirkning til privat kopiering, ergo lovstridig, sier Sæmund Fiskvik i IFPI, bransjeforeningen for de internasjonale plateselskapene, til DN.

Han legger til at det her i praksis er snakk om en musikkbank hvor alle som får tilgang, kan ta ut pengene en gang til.

- Det er nok at én i verden kjøper, så kan alle andre få passord. Naturligvis er ikke dette måten det må gjøres på. Hensikten er veldig fin, men metoden er helt vanvittig, sier Fiskvik til avisen.

Les om dvd-Jons flytting til USA

Les også om Johansens crack av Windows Media Player, og Computerworlds store intervju med Jon Lech Johansen der han bretter ut om sin hackerfilosofi.