Kommunene raser mot MinSide-utsettelse

eNorge-planen faller på sin egen urimelighet når Staten selv ikke klarer å levere løsningene i tide, mener it-sjef Tom Wahlgren i Sarpsborg.

Flere av landets kommuner har hatt Minside-funksjonalitet klar i lang tid. Som et resultat av den statlige fremdriftsplanen har disse kommunene valgt å bli sittende på gjerdet i påvente av en velfungerende sikkerhetsportal, i stedet for å velge egne leverandører av elektronisk ID.

Når fornyingsminister Heidi Grande Røys nå utsetter prosjektet på ubestemt tid øker frustrasjonen i kommunene som verker etter å komme i gang med integrasjonsarbeidet, skriver Computerworld i sin papirutgave i dag.

- Vi kan jo ikke leve med en evig utsettelse av dette prosjektet. Signalene fra Staten står i sterk kontrast til ambisjonsnivået til den ordinære planen. Spørsmålet nå er jo hvor mye lenger vi må vente, sier it-sjef Tom Wahlgren i Sarpsborg.

Stiller spørsmålstegn ved dedikasjonen

Wahlgren mener at eNorge-planen faller på sin egen urimelighet når Staten selv ikke klarer å levere løsningene i tide. Resultatet er usikkerhet og utålmodighet blant kommunene.

Flere kommuner Computerworld har snakket med ytrer frustrasjon når det gjelder utsettelsen. Blant dem er Oslo og Trondheim.

Også bransjerepresentantene Per Morten Hoff i IKT-Norge og Paul Chaffey i Abelia sier de er svært skuffet over utsettelsen. De setter nå spørsmålstegn ved hvor dedikert regjeringen er på å få dette til.

Du kan lese hele saken i Computerworlds papirutgave.

Her kan du skaffe deg abonnement på Norges største it-avis.