Kommunikasjon er nøkkelen

Kommunikasjon er nøkkelen

Digitale hjelpere som er online åpner for kraftigere løsninger og nye muligheter for den digitale hjelperen.
Det mener administrerende direktør Åsmund Dahl i Epocket Solutions, som står bak Handyman, en håndverkerløsning på Pocket PC. Handyman var finalist til Rosings Kreativitetspris for 2000 og har vunnet andre priser.

Men også Epocket merket nedgangen i it-bransjen og at bedriftenes investeringsvilje i it-løsninger sank som en stein.

-- Vi har vært igjennom tøffe tider som andre i bransjen, men nå tjener vi penger igjen. Og salget får stadig bedre. Handyman har nå 3.000 brukere i 400 bedrifter, sier administrerende direktør Åsmund Dahl i Epocket Solutions.

Nye muligheter

Dahl mener både operativsystemet og dagens Pocket PC-modeller er blitt mye bedre, og kommunikasjonen en del av dem er utstyrt med, som Qtek 2020, gir nye muligheter.

En av disse er muligheten for brukeren til å søke direkte i billageret til andre servicebiler uten at det involverer kollegaene. Søket foregår direkte mot den enkelte pda, ikke en server. Dette er en følge av at gprs lar enhetene være online. Om en kollega har delen du søker etter, er han et tastetrykk unna for å kunne gjøre en avtale om å møtes.

-- Andre fordeler ved at pda-en kan kommunisere online er at det har vært mulig å bygge inn kraftige administrasjonsmuligheter i løsningen. Support kan styres sentralt uten å ringe opp, forteller Dahl.

Til høsten kommer en versjon av Handyman som også tar i bruk bilder. Qtek 2020 har kamera, og håndverkere vil da kunne dokumentere ved å fotografere med den samme enheten som de bruker til spørring og rapportering.

-- De to viktigste årsakene til at vi har opplevd manglende vekst er for det første nedgangen it-bransjen møtte i 2001. Den andre at produktet vårt bare har vært glimrende de siste tolv månedene. Frem til for ett år siden var gprs-dekningen for dårlig, og operativsystemet har ikke vært bra nok, heller ikke selve pda-ene. Vår egen programvare har også hatt sine mangler, innrømmer Dahl.

Bedre nå

Men nå går det så meget bedre for mobilbedriften. De får rundt 100 nye brukere i måneden. Dahl forteller at Epocket siden jul har møtt mye interesse fra store bedrifter som enten har sittet på gjerdet i forhold til mobile løsninger eller har benyttet bærbare pc-er.

-- Uten at jeg mener at Gartner har rett i alt, så tror jeg på det de sier om mobilitet -- at bedrifter som tar i bruk mobile løsninger slik at de opererer i sanntid, vinner. Jeg liker å bruke begrepet "sanntidsbedriften". Den vil skille seg ut, sier Dahl.