Kompakt båndstasjon

Kompakt båndstasjon

Tandberg Data sin nye båndstasjon har en kapasitet på 200 GB. Pris og funksjonalitet skal friste nye kundegrupper.

I 2005 introduserte Tandberg Data 420LTO, en båndstasjon for sikkerhetskopiering av data i henhold til den internasjonale standarden LTO ( Linear Tape Open) for andre generasjon, LTO2 på 200 GB. Et godt salgsargument var halv høyde, det vil si tilsvarende høyden på et platelager.

 

Nå kommer en tilsvarende for forrige generasjon LTO1. Halvhøydeenheten lagrer 100/200 GB data (ukomprimert/komprimert) per kassett med en maksimal skrivehastighet på 16/32 MB/s.

 

Furnuftig priset

 

Ideen er å ha et prisgunstig tilbud til mindre virksomheter som ikke har behov for 200 GB for daglig sikkerhetskopiering. Med en pris på 6.100 kroner eksklusiv merverdiavgift er 220LTO fornuftig priset siden det inngår et sikkerhetskopieringsprogram, Backup Exec, til en verdi på rundt 3.000 kroner.

 

Tandberg Data ønsker å markere et standardisert alternativ til eksempelvis båndteknologien DAT (Digital Audio Tape) som Hewlett-Packard fremmer aktivt for små kunder.

 

220LTO er en videreutvikling av den fremgangsrike 420LTO og deler all vesentlig teknikk med storebroren – som kompakte mål, lavt energiforbruk på under 18 Watt og dermed liten varmeutvikling.

 

Den har Ultra-160-SCSI-grensesnitt og kan snart oppgraderes med SAS (Serial Attached SCSI). Driftsikkerheten er ytterligere forbedret takket være Tandberg Datas patenterte Airflow-teknikk som gjør at enheten kan kjøres uten vifte.

 

Enheten omfattes av en servicepakke med tre års garanti og gratis utskifting det første året. 220LTO er tilgjengelig omgående via fagforhandlere og distribusjonskanaler.