Kompakte terabyte fra Tandberg Data

Tandberg Datas nye båndbibliotek kan lagre mellom 9,6 og 19,2 terabyte.

Tandberg Datas nye båndbibliotek S24 har en kapasitet på mellom 9,6 og 19,2 terabyte data (2:1 komprimering) i et kompakt 4U-chassi for rackmontering.

Ifølge selskapet selv innebærer dette funksjonalitet og prestasjon i storbedriftsklassen til små eller mellomstore firmaer med begrenset budsjett.

S24 har støtte for LTO-enheter fra forskjellige generasjoner og tilbyr et brukervennlig grensesnitt for installasjon, administrasjon og overvåking. Integrert strekkode-leser er inkludert og man kan gjøre tilkobling via iSCSI eller "fibre channel".

Det innebygde partisjoneringsverktøyet gjør det mulig å la Tandberg S24 fungere som to separate autoloaders for økt fleksibilitet. En S24 med en LTO2-drive koster fra 8.900, eller 58.000 kroner, og oppover.

Strenge krav

– Med økende datamengder og strengere krav om datalagring og arkivering, har mange mindre og mellomstore firmaer vokst ut av sine gamle autoloaders, samtidig som mange ikke har budsjett for et stort båndbibliotek. Med Tandberg S24 kan brukere få funksjon og prestasjon i et LTO-båndbibliotek til en rimelig kostnad, sier Thomas Krokbäck, nordisk salgssjef i Tandberg Data.

Tandberg S24 leveres med tre års "Fast Exchange" innbyttegaranti som innebærer at kunden sendes en innbytteenhet innen 24 timer. På-plassen-tjenester finnes som tilvalg.

Plug-and-play-installering av en andre båndenhet, fjernadministrasjon og støtte for lagringsnettverk finnes som oppgraderinger. Tandberg S24 finnes med en eller to båndenheter med LTO2- eller LTO3 Ultrium-teknikk.

Mulighet finnes også for støtte for WORM (Write Once Read Many) og SAN-miljøer (Storage Area Network). Med LTO3 finnes støtte for tilkobling med nativ fibre channel. Administrasjon på distanse skjer med et brukervennlig grafisk webbgrensesnitt.