Komplett flytter salgskontor ut av Norge

Komplett har valgt å flytte salgskontoret som betjener Storbritannia, Irland og Tyskland til Nederland. Åtte personer i Sandefjord blir med på flyttelasset.
-- Det er et dårlig marked i Norge for unge mennesker med ekstrem interesse for data og har engelsk eller tysk som morsmål. Derfor flytter vi denne avdelingen til Nederland, sier konsernsjef Eric Sandtrø i datadistributørselskapet Komplett til Computerworld.

Det betyr at salgskontoret i Sandefjord som betjener Storbrittania, Irland og Tyskland flyttes til Nederland der Sandtrø har større forutsetninger for å få tilgang til slik arbeidskraft. Til tross for flyttingen, vil ingen i Norge miste sine jobber. De åtte som jobbet på denne avdelingen i dag, flytter alle med arbeidsplassen sin til Nederland.

I tillegg skal selskapet ansette to personer til. Foreløpig.

-- Vi har planer om å bygge opp en slagkraftig salgsenhet i Nederland for å betjene dette markedet, sier Sandtrø.

Det nye salgskontoret i Nederland vil ifølge Sandtrø omsette for mellom fem og ti prosent av totalomsetningen til Komplett. Det innebærer ifølge Sandtrø ihvertfall et tresifret millionbeløp i omsetning.

-- Vi er skeptiske og nærmest paranoide når vi starter opp i nye land. Og foreløpig har vår ekspansjon i utlandet gått på førstegir. Med denne satsningen girer vi opp i annet, sier Sandtrø.

Etter denne flyttingen har Komplett fortsatt rundt 180 ansatte i Sandefjord.