Komplett-gründer vil ha Shazad Rana som it-minister

Komplett-gründer vil ha Shazad Rana som it-minister

Eric Sandtrø synes det skulle vært lettere å drive forretning på tvers av landegrensene. Komplett-gründeren er dagens mann i valgintervjustafetten.

- Hva er det viktigste it-politiske spørsmålet for deg?

- Vi er hakket mer opptatt av generelle rammebetingelser enn de it-politiske. Vi må ha mer forutsigbare rammebetingelser.

- Spiller det noen rolle for din virksomhet hvem som styrer landet?

- Det gjør til en viss grad det. Men det virker som det er forskjell på å være i posisjon og ikke i posisjon. Man blir ofte mer like og skriker mindre når man er i posisjon. Men så kan man jo stille seg spørsmålet om hvem som styrer landet: politikerne eller byråkratene? Jeg har min bestemte mening om det, uten at jeg skal si noe mer om det nå.

- Hva er bra og dårlig med rammebetingelsene for norske it-selskaper?

- Det er en utfordring for oss at vi har lyst til å oppfordre de ansatte til eierskap, men vi føler at rammebetingelsene ikke er tilstrekkelig tilstede for dette. Det kunne i hvert fall vært bedre. Vi har også virksomhet i mange land, og en harmonisering av avgifter etc. er viktig. Jo enklere, desto bedre. For meg personlig hadde det ikke vært veldig vanskelig å oppgi krona og begynne med euro.

- Trenger landet en it-minister; Hvem hadde i så fall vært ideell for jobben?

- Det trengs en som er ansvarlig for det, det er jo en stor næring. Men jeg er ikke så veldig glad i særministre for primærnæringer og lignende. Men å ha et bevisst forhold til it-næringen er viktig. Den perfekte it-ministeren hadde vært Shazad Rana. Han er et politisk dyr og har klare meninger.

- Stemmer du blågult eller rødgrønt?

- Jeg stemmer, la oss begynne der. Jeg tilhører den gruppen som vurderer alternativer ved hvert valg, men som ofte faller ned på det samme. Men det blir vanskeligere og vanskeligere. Jeg har vurdert å bestemme dette ved bruk av stein, saks og papir, men det blir ikke denne gangen. Det er ingen hemmelighet at jeg synes høyrefila er mer spennende enn venstrefila.

Les mer: -Skogsholm er ikke vært snill