Komplett ruller ut enda mer SAP

Som første norske selskap har Komplett implementert den nye lånemodulen SAP Loan Management.

Løsningen planlegges lansert i Sverige i løpet av 2006 og vurderes også brukt i andre land.

Komplett mottar i snitt mer enn én ordre hvert eneste minutt døgnet rundt, syv dager i uken, via selskapets nettbutikker i Norge, Sverige, Storbritannia, Irland, Nederland og Belgia. Etter å ha lagt bak seg en implementering av løsninger for økonomi, innkjøp, ordrebehandling og logistikk fra SAP, valgte Komplett også SAPs kredittløsning.

- Vi besluttet å tilby en kredittløsning ut fra både et forretningsmessig perspektiv og etterspørsel fra kunder. Vi ser dette som en inntjeningsmulighet for oss samtidig som våre kunder får enda et betalingsalternativ. Utrullingen av denne SAP-modulen har gått som planlagt, og lot seg enkelt tilpasse norske forhold, sier Jan Gusland, prosjektdirektør i Komplett.

Må være myndig

For å kunne benytte seg av løsningen må kunden blant annet være over 18 år og ikke ha betalingsanmerkninger. Det foretas en automatisk kredittsjekk for å kontrollere dette via Komplett sin nettbutikk, uten at det kreves noen form for manuelt arbeid.

For å gjennomføre kredittsjekken må kundene benytte seg av de elektroniske identifikasjonssystemene BankID eller Buypass. Kundene identifiserer seg elektronisk via en av disse løsningene. Når kunden får tildelt kreditt blir informasjon om nedbetaling vist sammen med en kontrakt som signeres elektronisk.

- Det at hele kredittprosessen gjøres automatisk via internett, uten noen form for manuell håndtering, gir oss en løsning som fungerer raskt for våre kunder og som ikke innebærer ekstraarbeid for oss. Med den transaksjonsmengden vi håndterer daglig er det vesentlig for oss å ha løsninger som minimaliserer den manuelle behandlingen i hver handel, sier Gusland.