100-dollar pc i produksjon

100-dollar pc i produksjon

Den lille grønne pc-en fra One Laptop Per Child går i produksjon hos Quanta i Taiwan. De rike landenes forbrukere skal være med på å drive prisen ned.

Siste uke fikk produsentene av komponenter til One Laptop Per Child-projektet beskjed at de kan sette i gang samlebåndene.

Dermed ser det ut til at planen om å gi flere barn adgang til en pc kan settes ut i praksis. Pc-en er designet til fattige barn i utviklingsland av organisasjonen One Laptop Per Child, OLPC, som støttes av en lang rekke store it-virksomheder.

Tidligere har OLPC meldt at det trengs ordre på minst tre millioner pc-er, for å kunne sette ned prisen til noe i nærheten av 100 dollar. Men foreløpig er det ikke bestilt mer enn 1,2 millioner pc-er.

LES OGSÅ: - Skam dere, Intel!

At OLPC likevel setter i gang produksjonen henger sammen med planene om å også selge den lille grønne pc-en i USA. Ifølge OLPC News har organisasjonen nå bestemt seg for å gjennomføre denne planen.

Salget skal både være med å senke prisen og gi mer kapital til prosjektet. Kundene i rike land betaler dobbelt så mye under prinsippet " betal for to og få en". Det betyr at for hver pc som selges i USA (og kanskje senere i Europa) vil det være en tilgjenglig for barn i fattige strøk.

OLPC inngikk også nylig en avtal med Intel, som har kommet med en egen billig-bærbar, for å samarbeide om dette. Intel kom med det direkte inn i styret til OLPC. Nå skal OLPC-organisasjon sannsynligvis skreddersy pakker for u-land med både OLPCer og Intels Classmate-bærbar.

LES OGSÅ: 100 dollar pc-en koster nå 175 dollar

Les om:

Komponenter