11 ting vi ønsker i neste iPad

11 ting vi ønsker i neste iPad

LISTE: Det er mange endringer vi ønsker oss - fra mer minne til mindre vekt.

I morgen, onsdag 2. mars, holder Apple pressekonferanse for å vise frem nye produkter.

I kjent stil sier ikke Apples invitasjon noe rett ut om hva som står på agendaen, men de grafiske elementene hinter sterkt om at det vil dreie seg om neste versjon av iPad. Det har tross alt gått over ett år siden Apple introduserte tavle-pc-en for første gang, og det er etter vår mening nok av tid å komme opp med noe nytt og imponerende.

Apple trenger nok ikke vår hjelp med å komme opp med idéer for neste iPad - de har tross alt solgt rundt 15 millioner eksemplarer uten hjelp utenfra. Men vi har selvsagt noen tanker rundt forbedringer og nye funksjoner vi gjerne skulle sett komme. Her er de 11 nyhetene vi håper at kommer i neste iPad.

1) Mer minne

Apples tilnærming til multitasking på mobile enheter kom til iPad forrige høst med oppdateringen til iOS 4.2. Men selv om Apple hevder at iOS-implementeringen er laget for å bruke minne mer effektivt enn ekte multitasking, vet alle hvor treig iPad-en blir når du har startet altfor mange apper. Det tar lang til å svitsje mellom programmer; spill lagger og programmer avslutter uventet.

For mange av oss er derfor RAM-minne en av de mest nødvendige behovene i iPad.

iPad leder kanskje an blant nettbrettene hva gjelder brukervennlighet, popularitet og app-utvalg, men mange av konkurrentene har nå dobbelt så mye internminne eller mer. For eksempel har Samsung Galaxy Tab 512 megabyte minne, mens Motorola Xoom har 1 gigabyte. Den nåværende iPad-modellen har til sammenligning bare 256 megabyte minne.

LES OGSÅ:

- Apple slipper to iPad-er i år

2) Kamaera(er)

Kamera er kanskje den enkleste funksjonen å tenke seg at kommer i neste iPad - en av de få mulighetene den ikke allerede deler med sine mindre iOS-søsken. Fordelen med et frontplassert kamera er åpenbar: Apple har sakte, men sikkert sluppet sin FaceTime-videosamtalefunksjon over hele produktlinjen, først iPhone 4 i fjor sommer, deretter til iPod touch og Mac forrige høst. iPad virker som det neste logiske skrittet.

Ryktene synes å være delt om et kamera på baksiden, og mange mener at folk trolig ikke vil bruke sine iPad-er til å ta bilder med på samme måte som med en iPhone eller iPod touch. Men helt utenkelig er det ikke - husk at du med FaceTime på din iPhone eller iPod kan bytte mellom kameraet foran og bak og for eksempel vise samtalepartneren din hva du ser.

3) Kamera-tilkobling

Mens vi er inne på kameraer og iPad: Mange fotografer har omfavnet Apple-brettet som sin favorittdings når de er ute på oppdrag. Apples iPad Camera Connection Kit gjør det mulig å laste inn bilder og video fra kamera eller minnekort, men for iPad 2 ønsker vi at Apple tar det et skritt videre og gir fotografer mulighet til å direkte - og trådløst - koble kameraet til iPad-en når de tar bilder (dette er allerede mulig i jailbreak-miljøet).

For tiden kan fotografer som ønsker å styre et kamera fra sine iPad-er gjøre det med en app (og en pc med trådløst nettilkobling). Men oppsettet er ikke praktisk (eller mulig å bruke) i alle sammenhenger. Hvis Apple skulle legge til en funksjon direkte på iPad-en, ikke bare vil det bli enklere å se hva slags bilder som tas via nettbrettets skjerm, men muligheten til å styre og ta bilder med kameraet fra avstand åpner opp for en rekke nye muligheter for fotografer som vil ta bilder under studioopptak eller ute i felten.

4) SD-kortplass

Vi ønsker oss en innebygd SD-kortplass til de gangene direkte tilkobling til kameraet ikke er mulig - eller rett og slett unødvendig. Å kunne ta SD-kortet ut av kameraet og smette det inn i siden på iPad-en ville vært langt enklere enn dagens alternativer.

Like enkelt ville det ha vært å ha mulighet til å spille av en film eller overføre dokumenter direkte fra et SD-kort. Da slipper vi å måtte gå omveier via datamaskinen. Dette er kanskje mindre sannsynlig, ettersom Apple virker å ha et sterkt behov for at alt innhold skal gå via iTunes.

5) Mer lagringsplass

Hvem ønsker vel ikke mer lagringsplass til innhold som musikk, filmer og apper? Dagens modell har maks 64 gigabyte, mindre enn halvparten av iPod classic, som bare er ment for lagring og avspilling av musikk. Vi har ønsket oss en 128 gigabyte iPod touch i årevis, og vi mener også at iPad trenger den ekstra lagringsplassen.

LES OGSÅ:

iPad 2 observert på CES-messen

6) En høyttaler til

Da iPad debuterte ble vi overrasket over hvor bra den ene monohøyttaleren var. Den var mye bedre enn lignende høyttalere i mange telefoner og bærbare enheter, og lydnivået gikk høyere enn forventet. Men det er mange situasjoner hvor iPad-høyttaleren ikke er høy nok eller klar nok, og du må bruke hodetelefoner eller eksterne høyttalere for å nyte musikk, spill eller video.

Med tanke på hvor tynn iPad-en er og hvor trangt det er for komponentene på innsiden, mistenker vi at Apple ikke kan gjøre iPad-ens høyttalere mye større enn i dag. Og med tanke på nettbrettets størrelse vil ikke en ekstra høyttaler gi noe særlig bedre stereolyd. Men det har noen fordeler.

For det første vil iPad-en kunne produsere høyere lyd. For det andre vil den totale lydoppevelsen bli bedre om Apple putter den andre høyttaleren på toppen (på andre siden, i stedet for på samme kant), særlig når man ser på filmer i landskapsmodus. I tillegg vil folk som sitter på andre enden av høyttaleren på iPad-en høre lyden skikkelig.

7) Bedre bilde

Alle som har brukt en iPhone 4 vet hvor nydelig Retina-skjermen er. Du er ikke nødt til å kjøpe Apples argument om at "det menneskelige øyet ikke kan se alle de mange pikslene", men skjermen er ganske fantastisk. Så hvorfor ikke gi iPad-en samme behandling?

Å doble antall piksler på en skjerm som allerede er større enn iPhone vil imidlertid bli en dyr affære - og er ikke noe vi forventer oss til iPad 2 - men vi tror det kommer til slutt. Høyere oppløsning betyr bedre grafikk i spill, skarpere, mer lesbar tekst i nettsider og e-bøker og selvsagt høyerere kvalitet på bilder og HD-video. Med en bedre skjerm vil du også få lyst til å laste opp alle de høyoppløselige videoene dine, så da vil mer lagringsplass også bli nødvendig.

LES OGSÅ:

Slik blir neste iPad

8) Gyroskop

Som iPhone og iPod touch kommer iPad allerede med et akselerometer og en lyssensor. Så hvorfor ikke slenge på et gyroskop også?

Gyroskopet ble introdusert i iPhone 4, og er en svært sensitiv bevegelsessensor som fanger de minste bevelser. Dette åpner for en enda bedre og mer presis spillopplevelse, noe vi tipper iPad-utviklerne ikke synes er en dum ting. I tillegg er det enda et skritt i retning av å standardisere funksjoner tilgjengelig på Apples iOS-enheter.

9) Raskere prosessor

Alt i alt er iPad-ens Apple 1 gigahertz A4-prosessor ganske rask, men brukere setter alltid pris på en kjappere opplevelse. Prosessorer blir dessuten alltid raskere. Selvfølgelig er det ikke bare viktig med raskere klokkehastighet. Hvis du bare skrur opp strømmen, mister du dyrebar batterilevetid.

Med den første iPad la Apple vekt på hvor balansert A4 var - dens mulighet til å levere høy ytelse ved et lavt strømforbruk. Den tradisjonen håper vi fortsetter i iPad 2, men med raskere maskinvare. Legg på en kraftigere grafikkprosessor, og så har du ingrediensiene for en heftig oppdatering.

10) Mindre vekt

Med alle de ekstra funksjonene er det bare ett sted vi ønsker å fjerne noe, og det er hvor mye iPad-en veier. Å bære rundt på en iPad er ikke akkurat slitsomt, men en MacBook Air er ikke mer enn 300 gram tyngre. Vektforskjellen mellom de to bør bli enda større. Bare spør noen som eier både en Kindle og en iPad.

Apple kommer kanskje ikke under halvkiloen i år, men alt hjelper.

11) Lavere pris

Vi, som mange andre, ønsker oss selvsagt billigere iPad. Det er imidlertid vanskelig å se hvordan Apple kan trekke et betydelig beløp fra et produkt som allerede er hundrevis av dollar lavere enn de fleste av konkurrentene, men et priskutt på 100 dollar vil unektelig gjøre produktet interessant for flere.

Og forhåpentlig vil den første utgaven være tilgjengelig til en lavere pris, som Apple har gjort tidligere med eldre modeller av iPhone.

LES OGSÅ:

- iPad 2 er allerede i produksjon

Les om: