2 millioner solgte iPad-er

2 millioner solgte iPad-er

Apple setter nye rekorder med 2 millioner solgte på under 60 dager.

Apple har solgt over 2 millioner iPad-er på mindre enn 60 dager siden lanseringen 3. april, opplyste selskapet i en pressemelding mandag.

iPad og iPad 3G er nå til salgs i ti land verden rundt. USA var første land ut, og ytterligere ni land får tilgang på tavle-pc-en i juli.

- Kunder over hele verden får nå oppleve magien med iPad og ser ut til å elske den like mye som vi gjør. Vi setter pris på kundenes tålmodighet og jobber på spreng for å lage nok iPad-er til alle, sier Apple-sjef Steve Jobs.

Populariteten til iPad har gjort det vanskelig for Apple å levere nok enheter, ikke bare i USA, men også internasjonalt. Rett før helgen gikk salget av stabelen i Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Spania, Sveits og Storbritannia - riktignok en måned forsinket.

Populær på Finn.no

iPad ser ut til å være populær også i Norge, til tross for at den ennå ikke er offisielt tilgjengelig. Finn.no har hatt over 100 000 fritekstsøk på iPad bare den siste måneden. Et søk på "iPad" gir for øyeblikket rundt 200 treff, ifølge Finn.no. Prisene varierer ettersom hvor stor lagringskapasiteten er, fra rundt 4500 til 7500 kroner.

- Jeg tror det er en del teknologiinteresserte som synes det er gøy å være tidlig ute med en så ”hypet” dings, sier Ole Ullereng, fungerende administrerende direktør på FINN torget, i en pressemelding.

iPhone er det nest mest populære søkeordet på Finn.no den siste måneden, med 217.283 søk, mens iPad er på 17. plass. Ole Ullereng forventer enda flere søk når iPad lanseres her til lands.

- Det er i alle fall trenden vi har sett med iPhone, som er på søketoppen hver måned, sier han.

Nordmenn kan helt fint bruke iPad fra Norge, og nå er til og med norske App Store spesialtilpasset for iPad. Det finnes per i dag over 5000 iPad-programmer tilgjengelig for nedlasting.

iPad-utfordrerne annonseres nå på rad og rekke. Sistemann ut er Asus med sin Eee Pad:

Asus med iPad-kopi.

Les om: