2 terabyte ned mot tusenlappen

2 terabyte ned mot tusenlappen

Trolig er det ikke lenge til 2 terabyte-harddisker går ned til under tusenlappen.

Harddisker med 2 terabyte lagringskapasitet har vært på markedet i cirka ett år nå, og slik prisene har utviklet seg ser det ikke ut til at det er lang tid før prisen for en 2 terabyte-harddisk kryper under tusenkronersgrensen.

Per i dag er det Hitachis Deskstar 7K2000 som er den rimeligste 2 terabyte-modellen på det norske markedet. Dette er en harddisk med 7 200 o/min rotasjonshastighet og prisen er hos rimeligste forhandler, ps.no, nede i 1095 kroner inklusive mva i skrivende stund.

LES OGSÅ: Guide: Kjøp riktig harddisk

At dette er den rimeligste harddisken overrasker oss noe. Western Digital Caviar Green, Seagate Barracuda LP og Samsung Spinpoint F3EG koster ikke mye mer, men dette er harddisker med fokus på lavt strømforbruk. For å oppnå et lavere strømforbruk benyttes lavere rotasjonshastighet - modellene fra Western Digital og Samsung har 5 400 o/min, mens Seagates modell har 5 900 o/min.

Seagate og Western Digital har også 2 terabyte-harddisker med 7 200 o/min rotasjonshastighet - dette gjennom modellene Seagate Barracuda XT og Western Digital Caviar Black. Prisen på disse er henholdsvis cirka 2 500 kroner og 2 200 kroner. Med andre ord er prisen rundt det dobbelte av Hitachis modell. Disse harddiskene er riktignok raskere enn Hitachis modell, men for de aller fleste er forskjellen på langt nær verdt prisforskjellen.

Hitachis Deskstar 7K2000 kan man på sett og vis si ytelsesmessig plasserer seg mellom de strømsparende modellene og de raskste og dyreste modelene. De strømsparende modellene har sine fordeler at også støynivået gjerne er lavere og de kan være godt egnet til lagringsløsninger som eksterne harddisker og nettverksdisker, men er ikke optimale som blant annet systemharddisker - i hvert fall ikke så lenge man har ytelse som en prioritet.

LES OGSÅ: GUIDE: Superytelse med SSD

Les om: