20 millioner solgte Ipad i 2012

20 millioner solgte Ipad i 2012

Apples Ipad-salg kan nå 20 millioner enheter i 2012, tror Isuppli.

Salget av Apples Ipad kan nå 20 millioner enheter i 2012, melder analysebyrået Isuppli.

Analysebyrået forventer at enhetssalget vil nå 7,1 millioner solgte enheter innen utgangen av 2010 og 14,4 millioner enheter innen utgangen av 2011. Størstedelen av salget her vil drives av tidlige kunder.

I 2011 og 2012, vil salget i større grad drives fremover av flere faktorer, som blant annet omfatter mange nye applikasjoner, forbedret funksjonalitet og lavere priser.

- Ipad er en spennende blanding mellom to enheter som har slitt med å få innpass på markedet i årevis – enheter for internettbruk og tabletmaskiner, sier Rhoda Alexander, direktør for skjermdivisjonen i Isuppli, i en pressemelding.

Konservativt anslag

Analysebyrået skriver i en kommentar at anslagene er konservative, og at de forventer at det faktiske salget kan overstige disse tallene dersom Apple oppdaterer enheten med ny funksjonalitet som for eksempel støtte for Flash.

- Salget i 2010 kan potensielt bli mye høyere enn syv millioner enheter, skriver Alexander.

- Apples suksess det første året - kombinert med den utviklingen fremover - vil gjøre det mulig for selskapet å beholde lederplassen i tabletmarkedet i mange år fremover. Det avgjørende er hvor raskt Apple reagerer på ting som måtte oppstå underveis, og hvorvidt de greier å koordinere leverandørene sine for å møte etterspørselen, skriver hun.