30-tommer med innebygd kalibrering

30-tommer med innebygd kalibrering

Eizo girer opp til enda en skjermlansering, denne gang i form av en avansert 30-tommer.

Det er bare et par uker siden Eizo lanserte to skjermer myntet på fotoentusiastene, en 24- og en 27-tommer. Nå er det igjen klart for en ny lansering fra skjermspesialisten. Denne gangen i form av en splitter ny 30-tommer, med en oppløsning på hele 2 560 x 1 600 piksler.

CG301W faller inn i Eizos ColorEdge-serie, noe som blant annet innebærer at skjermen er utstyrt med innebygd fargekalibrering og bilde-for-bilde-funksjon. Skjermen er i stand til å vise hele 100 prosent av fargene etter NTSC-standarden, og 97 prosent av fargene i Adobes RGB-fargeområde. Den gode fargegjengivelsen kombinert med fargekalibrering gjør skjermen spesielt godt egnet til å designe trykksaker, da den dekker nær hele fargeområdet som benyttes ved trykking.

Eizo kalibrerer hver enkelt CG301W før de sendes fra fabrikken, slik at den er så korrekt som mulig idet du først begynner å bruke den. For å kunne opprettholde den korrekte fargegjengivelsen er altså skjermen i tillegg utstyrt med innebygd kalibrering.

Ved hjelp av programmet ColorNavigator er det blant annet mulig å begrense fargeområdet skjermen jobber i. Slik kan man emulere skjermer med dårligere fargegjengivelse, og reprodusere bildet man ser på skjermer med det smalere sRGB-fargeområdet.

For å oppnå en oppløsning på hele 2 560 x 1 600 piksler kreves det et grafikkort med støtte for Dual Link dvi, som den ene av skjermens to dvi-innganger støtter. Ved bruk at grafikkort uten støtte for Dual Link blir maks oppløsning 1 920 x 1 200 piksler. Det er også mulig å koble en enhet til hver dvi-inngang og vise bildet fra dem på hver sin halvdel av skjermen ved hjelp av bilde-for-bilde-funksjonen, da i en oppløsning på 1 200 x 1 600 piksler hver. Sing Link-inngangen støtter i tillegg HDCP for avspilling av beskyttet HD-innhold.

Eizo oppgir lysstyrken til 250 cd/m², mens kontrastforholdet skal være 850:1. Innsynsvinkelen er på imponerende 178 grader. Til tross for den svært gode fargegjengivelsen er responstiden oppgitt til imponerende lave 6 ms, noe som er raskt for en skjerm i dette segmentet, og som tilsier at den også bør fungere greit til videoavspilling og dataspill.

CG301W skal ifølge Eizo være klar for salg i løpet av april. Prisen ser ut til å havne rundt 36 000 kroner inklusive mva., og da får du fem års garanti med på kjøpet.

Les om: