3D-programmet Modo oppdatert

3D-programmet Modo oppdatert

Befester sin stilling som en av de aller beste pakkene.

Luxology har lansert versjon 601 av deres 3D-applikasjon modo.

Luxology og modo har opprinnelig sitt utspring i programvarehuset NewTek, som utviklet LightWave for Mac for mange måner siden. Siden den gang har modo utviklet seg, skritt for skritt, til å bli en utrolig robust og allsidig 3D-pakke som nå inkluderer modellering, rendrering, teksturering, karakteranimasjon og dynamikkeffekter.

modo er blant annet kjent for en utrolig solid programarkitektur som skalerer meget godt til flere kjerner, noe som gjør programmet velegnet idet det klarer å utnytte prosessorkraften som sitter i tunge flerkjerners arbeidsstasjoner - som Mac Pro-modellene.

I tillegg er applikasjonen kjent for å ha et godt og fleksibelt brukergrensesnitt, at det er relativt enkelt å lære, og ikke minst en veldig aktiv og hjelpsom brukerskare som kan gi gode råd uten at de er dyre. En rekke opplæringsvideoer finnes også.

Alle kategoriene har fått vesentlige nye funksjoner, men det er spesielt animasjon og dynamikken som har fått vesentlige forbedringer i tillegg til rendreringen som har fått hud-shader og nye partikkeleffekter.

Uten å bli for tekniske, er det enkleste å henvise til demonstrasjonsvideoen som er laget i anledningen, og som er gjengitt nedenfor.

modo 601 er tilgjengelig for nedlasting i dag, og det finnes oppgraderings-muligheter. I tillegg finnes det i en begrenset tidsperiode kryssgraderingsopsjoner for eiere av andre 3D-pakker (Maya, 3ds Max, SoftImage, Houdini, CINEMA 4D, og LightWave 3D) som ønsker å gå over til modo.

I USA er prisen for en ny versjon av modo 601 på 1195 dollar, noe som er særdeles konkurransedyktig for et så godt produkt. Om en stund er det antakelig også mulig å prøvekjøre programmet i en periode.

Du kan lese mer om modo 601 her. Se en videgjennomgang av de nye funksjonene i modo 601 nedenfor. modo finnes for Mac og Windows. Via Luxology.

Komponenter