3D-skrivebord på Mac

3D-skrivebord på Mac

BumpTop for Mac gir deg skrivebord som en bås.

3D er overalt for tiden. På kino, på Blu-ray og tv, i ryktene om nye iTablet og så videre. Er det ikke på tide at gode, gamle skrivebordet på Mac-en også blir mer tredimensjonal?

Utviklerene bak BumpTop for Mac (også tilgjengelig for Windows) må ha tenkt noe slikt. Der dagens standard skrivebord er en flat abstrahering av det virkelige skrivebordet ditt, er BumpTop-skrivebordet ditt i en bås. Sikkert større gjenkjenningverdi for amerikanerene der, men en nyttig metafor når man vil bruke en mer romlig fremstilling av dokumentene.

Skrivebord og vegger

Mapper og dokumenter kan organiseres på gamlemåten - det vil si lettere henslengt. Men de kan raskt samles i en stakk - litt som mapper i docken kan ha stack-modus. Men, enda viktigere, ikonene kan gjøres større eller mindre basert på hvor viktige de er. Og de kan også forfremmes fra skrivebordet og opp på en vegg.

Pro-versjon

BumpTop for Mac kommer i en gratisversjon og en Pro-versjon. Pro-versjonen har den store fordelen at den lar deg bruke gestures fra styreflaten på en bærbar Mac. Det mest hensiktsmessige er nok å avfinne seg med å måtte bla opp de 29 dollarene det koster for å få full glede av BumpTop. Dette er omregnet cirka 170 norske kroner, så det er ikke all verden.

LES OGSÅ:

Google med 3D-web

BumpTop for Mac får gode skussmål av blant annet en av de originale Macintosh-utviklerene Andy Hertzfeld. Så det er verdt et forsøk. Du kan lese mer om samt laste ned BumTop for Mac her. Demo-video under.

Les om:

Komponenter