4-kjerners mobiler i vente

4-kjerners mobiler i vente

Nå kommer mobiltelefoner med fire-kjerners prosessorer for fullt.

Verdens største mobiltelefon-messe – og nå også nettbrett-messe – starter i Barcelona i Spania mandag: Mobile World Congress (MWC).

Mobiltelefoner med fire-kjerners prosessorer ventes å bli en av hovedattraksjonene på årets messe.

I tillegg vil Microsoft vise forbrukerversjonen av Windows 8 på MWC.

LG Optimus 4X HD

Mobiler med den nye Tegra 3-brikken fra Nvidia er det ventet minst en håndfull av, spår våre kolleger hos PC World USA. En av dem med slik brikke som allerede er kunngjort, er LG Optimus 4X HD.

Dette er en mobil med 4,7-tommers skjerm med oppløsning på 1280 x 720 piksler. LG-mobilen kjører på en 1,5 GHz fire-kjerners prosessor fra Nvidia, med 16 gigabyte internminne samt to kameraer, et på åtte megapiksler for vanlig fotografering og et på 1,3 megapiksler for webkonferanser.

Mobilen er bare ni millimeter tykk og vil leveres med Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Det knytter seg stor spenning til om også HTC vil komme med en slik mobil. Dette blir trolig avslørt på en pressekonferanse som HTC har varslet dagen før messen åpner.

Nokia med toppkamera?

Nokia har varslet hva selskapet kommer med gjennom en video som antyder en mobil med særdeles gode egenskaper som kamera.

Spekulasjonene går på at dette kan være et mobilkamera med oppløsning på 12 megapiksler. Tidligere har kameraene i Nokia Lumia 800 og Nokia N8 høstet mange positive kommentarer i en rekke tester.

ZTEs bidrag til Barcelona-messen er allerede lansert: Mimosa X. Dette er den første mobilen som kommer med et Nvidia Icera-modem samt Tegra 2-prosessor.

Også Huawei er ventet å komme med en lansering i Barcelona, mens Motorola har varslet at selskapet kommer til å holde en lav profil på messen.

Nettbrett

Det har vært stille på nettbrett-fronten i forkant av MWC-messen, men det ventes likevel nyheter herfra også.

Nettbrett-produsentene som har vært mest åpne om sine kommende produkter i forkant av Barcelona-messen, er Asus og Huawei.

Besøkende kan vente å få se Padfone fra Asus. Dette er et nettbrett med en innlagt mobil som kan tas ut. Nettbrettet er blitt vist ved flere anledninger tidligere, men nå forventes det mer detaljerte opplysninger om spesifikasjoner og leveringstidspunkt.

Det samme gjelder Ascend D1 fra Huawei. Dette ser ut til å være et Android 4.0-nettbrett med 10-tommers skjerm og åtte-megapiksel kamera.

På mini-nettbrett-siden er det ventet nyheter fra både LG og Samsung.

Windows 8

Microsoft vil naturligvis være til stede på Barcelona-messen, og det er ventet at selskapet vil ha mest fokus på den kommende Windows 8. På onsdag midt i messeuka har Microsoft varslet en forhåndsvisning av Windows 8 for forbrukermarkedet.

Med sin tilstedeværelse på MWC signaliserer Microsoft at Windows ikke lenger bare er for pc-er, selv om det gjenstår å se om det kommer noe nettbrett med Windows 8 foreløpig.