40 prosent av pc-salget til HP

40 prosent av pc-salget til HP

HP tar nesten halvparten av det norske pc-markedet. Acer er nest størst, mens Fujitsu og Lenovo sliter.

Mens pc-salget til Lenovo og Fujitsu Siemens nærmest har blitt halvert fosser HP frem fulgt av Acer og de små aktørene Asus, Toshiba og Apple. Det skriver Finansavisen i sin gjennomgang av pc-salget i årets første kvartal.

Tradisjonelt er det HP og Dell som har slåss om å være de mestselgende pc-produsentene. I Norge har HP vært markedsleder mens Dell har ligget på en andreplass.

I første kvartal økte HP salget for pc-er totalt med 19 prosent, og har nå en markedsandel på 40 prosent. Selskapet selger nå like mange pc-er som produsentene på de fire neste plassene til sammen.

Til avisen forklarer HP veksten med offentlige rammeavtaler og større kontrakter som Kongsberg Gruppen og Media Norge-avisene.

Acer større enn Dell

For tredje kvartal på rad er også Acer større enn Dell. De økte det totale pc-salget med 25 prosent og kan vise til en større samlet markedsandel enn Dell, som går tilbake 8 prosent og havner på en tredjeplass.

Totalt solgte HP 108 505 pc-er. Acer solgte 41 881 enheter og Dell solgte 41 718 enheter.

Kvartalets øvrige vekstvinnere på pc-markedet er Asus og Toshiba. For pc-er totalt vokste Asus med 467 prosent. Ifølge Anders Elbak i analysebyrået IDC henger Asus' og til dels Acers suksess sammen med salget av minibærbare det siste kvartalet.

Toshiba økte på sin side med 513 prosent. Fortsetter trenden fra de siste kvartalene ut året kan tidligere markedsvinnere som Fujitsu Siemens og Lenovo bli slått helt ut. Den posisjonen hadde Toshiba og Asus så sent som ved inngangen til 2008.

LES OGSÅ: HP øker prisene

Les om: