45nm intet problem sier AMD

45nm intet problem sier AMD

For prosessor-produsentene har det gått sport i å trykke flest mulig transistorer på en minst mulig flate.

Intel har så langt ligget et godt stykke foran AMD når det gjelder utviklingen av mindre nanometerteknologi, men AMD hevder at de ikke ligger så dårlig an som Intel anklager dem for.

LES OGSÅ: AMDs firekjerner raskere enn Intel

AMD har ikke vært like raske til å klargjøre for overflytting av prosessorproduksjonen til 45 nm-teknologi. Intels første prosessorer basert på teknologien er ventet tidlig i 2008, mens AMD etter alt å dømme ikke vil være klare med tilsvarende prosessorer før et halvt år senere.

For å bevise at de ikke ligger så dårlig an som Intel hevder, viste AMD nylig frem en fullt fungerende 45 nm silisiumplate. Ifølge teknologisjef Phil Hester går utviklingen som planlagt. Han sier også at Intels anklager er ubegrunnet, og virker aller mest som ”ønsketenkning fra deres side.”

Produksjonen av 45 nm-prosessorer er ventet å starte mot slutten av året, mens ferdige prosessorer vil være klare for salg nærmere sommeren 2008. I første omgang kommer en serie nye serverprosessorer (Shanghai), tett fulgt av prosessorer for vanlige stasjonære maskiner (Deneb, Propus og Regor).

LES OGSÅ: Samsung masseproduserer 60nm-minne